Annons

Theo höll på sin hemlighet ända fram till förlossningen

Pojke eller flicka? Föräldrarna ville så gärna. Men två ultraljud med två olika barnmorskor gav inget resultat. Bebisen ville inte avslöja sig i förväg.
– Han är en riktig liten buse, vår överraskningskille, säger Unni D Wahlberg.
Färjestaden • Publicerad 28 mars 2024
Unni D Wahlberg och Tobias Rosell, Färjestaden, fick den 31 januari en son som heter Theo Rosell. Längd 51 cm, vikt 3482 g.
Unni D Wahlberg och Tobias Rosell, Färjestaden, fick den 31 januari en son som heter Theo Rosell. Längd 51 cm, vikt 3482 g.Foto: Ditt Ögonblick

Hur mår guldklimpen?

– Han mår jättebra, han är lugn och harmonisk, det säger även andra om honom. Han sover gott och när han är vaken ligger han mest och tittar sig omkring, han finner sig i alla situationer.

Annons

Hur är det att ha blivit mamma?

– Det är väldigt spännande, det är en stor omställning så klart men det är så härligt och underbart. Man har ju hört andra säga att de inte visste vad de gjorde innan de fick barn, och så är det verkligen. Vad höll man på med egentligen? Nu handlar allt om Theo.

Föddes han på beräknat datum?

– Nej, han kom den 31 januari och var beräknad till den 5 februari. Vi hade varit inne på förlossningen på kvällen och fått en sovdos, sedan hann vi knappt hem innan värkarna började. Vi åkte tillbaka till förlossningen mitt i natten och 12.26 föddes han.

Theo Anders Magnus Rosell föddes den 31 januari. Eftersom det inte gått att utröna om  bebisen var en kille eller tjej kom han som en överraskning för alla.
Theo Anders Magnus Rosell föddes den 31 januari. Eftersom det inte gått att utröna om bebisen var en kille eller tjej kom han som en överraskning för alla.Foto: Privat

Nyfödda

Vill du också visa upp din guldklimp på familjesidorna?

Fyll i formuläret här.

Guldklimpar är ett redaktionellt material och kostar inget.

Visste ni att det skulle bli en kille?

– Nej, verkligen inte. Vi var så laddade och vill jättegärna veta men det gick inte att se på något av ultraljuden. Vid det första sa barnmorskan att hon trodde det var en tjej, sedan ändra hon sig och sa att det såg ut som en kille och till slut sa hon att nej, det gick inte att se. Inte heller vid tillväxtultraljudet syntes det och då hade vi en annan barnmorska. Han är en riktig liten buse, vår överraskningskille.

Hur kom ni fram till namnet?

– Det var jättesvårt! Vi hade några förslag men det var bara flicknamn. Att komma på ett bra pojknamn var supersvårt och det tog ett tag innan vi bestämde oss för Theo. I början, när han var född, sa vi mest lillkillen. Min sambo hade nämnt Theo på BB och namnet hade fladdrat förbi i mitt huvud tidigare men det tog ändå lite tid innan vi bestämde oss och skickade in pappren till Skatteverket.

Heter han något mer?

– Ja, han heter Theo Anders Magnus Rosell. Anders kommer från min pappa och Magnus från Tobias pappa. Theo får heta Rosell i efternamn för tanken är att vi någon gång i framtiden gifter oss.

Annons

Planerar ni för dop eller namngivning?

– Det blir dop i juni i Torslunda kyrka. Jag tror att det kommer att bli jättefint. Eftersom han är första barnbarnet både på min och Tobias sida så får han otroligt mycket uppmärksamhet och då känns det bra med ett dop i kyrkan.

Hur träffades du och Tobias?

– Vi träffades via Tinder under pandemin. Jag kommer från Gotland men pluggade till förskollärare i Kalmar och blev kvar. Tobias kommer från Öland och det är där vi bor nu.

Vad händer i påsk?

– Vi ska träffa familjerna och umgås. Min mamma, som bor i Örnsköldsvik, är här och hälsar på och min bror i Karlskrona kommer också hit. Sedan ska vi så klart träffa Tobias familj, det blir mycket umgänge och det blir trevligt.

Söt, sötare, Theo Rosell. Han är första barnbarnet både på mamma och pappas sida och har redan fått en hel del uppmärksamhet.
Söt, sötare, Theo Rosell. Han är första barnbarnet både på mamma och pappas sida och har redan fått en hel del uppmärksamhet.Foto: Privat

Läs om fler barnfamiljer här:

Anna Mi MatzénSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons