GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

”Sven-Gunnar har ägnat hela sin yrkesgärning åt utbildningsväsendet i Uppvidinge kommun”

Sven-Gunnar Lindbladh, Nybro, är som tidigare meddelats död. Han avled ett par dagar efter sin 92:a födelsedag. Han efterlämnar hustrun Britta och sönerna Johan och Peter med familjer.
Publicerad 17 september 2021

Sven-Gunnar föddes och växte upp i Linneryd. Han utbildade sig till lärare vid folkskollärarseminariet i Växjö. Sven-Gunnar har ägnat hela sin yrkesgärning åt utbildningsväsendet i Uppvidinge kommun. Den första tjänsten hade han som folkskollärare i Alstermo. Han har sedan arbetat som tillsynslärare, studierektor och rektor i bland annat Älghult och Åseda.

Sven-Gunnar ansvarade också för att ta fram en ny gymnasieutbildning i kommunen.

Under sin uppväxt i Linneryd var Sven-Gunnar aktiv bland annat i ortens fotbollsklubb. Han hade ett stort intresse för djur och natur. Han började tidigt följa sin far och en farbror på jakt i skogarna runt Linneryd. Sitt jaktintresse odlade han även uppe i Jämtland där familjen hade en stuga. Hit kom vännerna från Småland gärna för att jaga hare på de stora vidderna.

Fiske var också ett stort intresse och för det gavs möjligheter både i Jämtland och på Öland där Sven-Gunnar tidigt byggt ett fritidshus. Detta blev inledningen till en livslång kärlek till Öland, en kärlek som idag delas av både barn, barnbarn och barnbarnsbarn.

Sven-Gunnar sommarjobbade i sin ungdom som brevbärare i Linneryd. Poststationen där hade startats av hans farmors far och drivits av flera generationer Lindbladh. Kanske var det här hans intresse för filateli startade. Sven-Gunnar samlade frimärken från tidig ålder och han var senare aktiv medlem i filatelistföreningar i både Växjö och Kalmar. Specialintresset var frimärken med stämplar från de tidigaste poststationerna om vilket han också ägnade tid för forskning.

Sven-Gunnar var mycket musikalisk. Våra stunder vid pianot är kära minnen bland många andra som vi kommer att bära med oss efter vår käre Sven-Gunnar.

Ann-Charlotte Johansson

Gunilla Johnsson

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.