Annons

”Som arbetskamrat har Gerth varit omtyckt för sin kunnighet”

Saknaden är stor efter en kollega, årskurskamrat och god vän. Gerth Gustafsson, Norra Hagby, har lämnat oss vid en ålder av 76 år.
Publicerad 1 mars 2023

Vi började vid den dåvarande Kungliga Veterinärhögskolan i Frescati i Stockholm den 1 september 1967. Vi var 47 studenter som kom från alla delar av landet, alltifrån Norrbotten till Skåne, och vi umgicks dagligen i fem och ett halvt år, på föreläsningar, laborationer och vid utbildning knuten till olika kliniker på skolan och i fält.

Det fanns också ett rikligt utbud av trevligheter på fritiden, alltifrån diverse upptåg i mindre grupperingar till fina middagar för hela skolan. Slitet över böckerna behövde få sin belöning i glada vänners lag. Vi hade väldigt roligt och vi lärde känna varandra riktigt bra.

Annons

Gerth var en given person i dessa sammanhang. Han var lätt att umgås med och hans stillsamma underfundiga lite torra humor muntrade i hög grad upp det aktuella sällskapet.

Efter avslutad utbildning och erhållen legitimation, skingrades skaran och spreds åter över hela landet. Vi som hamnade här i sydöstra Småland har fortsatt hålla kontakten, både i yrket och på fritiden, genom hela arbetslivet och upp i pensionsåldern.

Som arbetskamrat har Gerth varit omtyckt för sin kunnighet, sin lojalitet, sitt lugn och sin omtänksamhet. Som kollegor och vänner kommer vi att sakna honom jättemycket. Vi minns särskilt de trevliga samtalen kring saker i nutiden och kring minnen från förr. Det handlade ofta kring detaljer man själv glömt, som Gerth kunde återge på sitt tillåtande sätt och med den speciella humor som följde honom genom livet.

Våra tankar går till hans familj, till hustru, barn och barnbarn.

Kurskamraterna

Anna-Karin Widigs

Hans Palmer

Margareta Bräutigam

Stig Edqvist

Leif Dahlgren

Annons

Tidigare arbetskamrat respektive kollegor

Göran Widigs

John Bräutigam

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons