Annons

”Rustans bubblande hjärtliga och smittsamma skratt hörs inte längre”

Vår vän Rustan Svensson, Timmernabben, har gått bort i en ålder av 72 år. Han efterlämnar hustru Mariana, barnen Linda och Daniel samt sonhustrun Daniela och barnbarnen Emma och Elin.
Publicerad 2 april 2022
Rustan Svensson blev 72 år.
Rustan Svensson blev 72 år.Foto: Privat

Det var en tidig marsdag som livet kom att ta slut för vår vän Rustan. Intill det sista kämpande han mot sin svåra sjukdom.

Rustan har varit en kär vän sedan 1970-talet då vårt gemensamma intresse för dykning, segling och äventyrsresor började. Vi reste jorden runt och kanske var Iguaçufallen som ligger på gränsen mellan Argentina och Brasilien den mest spännande orten vi besökte eller var det när vi vandrade i djungeln, vid Amazonfloden i Brasilien? Det vi fyra hade gemensamt var vår önskan att uppleva äventyr. Som Rustan sa, ”Vi ska inte dö nyfikna”.

Annons

Hösten 1995 tog vi Padi dykcertifikat i Kalmarsund vilket sedan tog oss till exotiska platser. Det gav oss så många fina minnen som vi ständigt återkommer till. ”Minns ni…” Vi köpte en segelbåt tillsammans, Friends, vilket vi talande nog döpte den till. Med denna seglade vi under många år i Kalmarsund, till Gotland och Karlsöarna, Stockholms skärgård och till jazzfestivaler på Bornholm.

Vi i Friends lärde känna Rustan i början av 1970-talet. Vi var vänner i över 50 år. Rustan var en mycket kär vän och delade alltid med sig av sitt kamratskap och värme vilket var hans främsta egenskaper. Vi minns med glädje alla gånger vi skämtsamt checkade in på ”pensionatet” i Timmernabben för att umgås och äta Rustans goda hemlagade mat. Detta fina ställe där Rustan och Mariana lagt ner så mycket arbete för att få en fin och kärleksfull samlingsplats för barn, barnbarn och vänner.

Rustan lämnar ett stort tomrum efter sig och vi saknar honom mycket, men vi är tacksamma och känner oss privilegierade över att ha fått vara hans vänner under många fantastiska och spännande år. Rustan kommer att finnas kvar i våra minnen oavsett om nu vägarna skiljs.

Rustan har haft ett långt och lyckligt liv med sin hustru och deras barn men har lämnat oss alltför tidigt. Vi hade hoppats på många flera dykningar och seglatser, resor och umgänge. Nu har de stimulerande diskussionerna med Rustan tystnat. Rustans bubblande hjärtliga och smittsamma skratt hörs inte längre. Det blir tomt efter färgstarka Rustan.

Rustan har all anledning att vara nöjd med vad han har förmått under sitt liv.

Rustan – sina vänners bästa vän.

Erling Andreasson, Tom Burmeister och Åke Fagelberg

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons