unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

”Pelle kunde liva upp vilken tillställning som helst”

Vår medlem i Flottans Män Kalmarsund Pelle Fredriksson har vid 77 års ålder lämnat oss efter en mångårig kamp mot ALS. Han efterlämnar sin hustru, två barn och barnbarn, och inte minst en stor skara vänner.

Pelle var en socialt begåvad person som inte lämnade någon oberörd. Han kunde vara vass i meningsutbyten, och hade en ståndpunkt i snart sagt vilken fråga som helst, ofta stridbar. Hans långa engagemang i näringslivet, i politiken, i samhällsfrågor och ett flertal olika föreningar gav honom ett enormt kontaktnät och mycket kunskap. Men framför allt är det hans stora hjärta och humor vi minns honom för.

Pelle kunde liva upp vilken tillställning som helst, och hade en naturlig ledarförmåga. Ingen uppgift var för svår eller stor för att ta sig an, inte ens de senare åren när sjukdomen började ta sin tribut. Den bröt gradvis ned hans kropp, men hjärnan lyckades den inte besegra. I vår förening var Pelle en stor tillgång, både i styrelsearbetet och på medlemsträffarna. Hade vi brist på föreläsare vid något tillfälle var det bara att be honom berätta någon episod ur sitt mycket innehållsrika liv. Och berätta kunde han!

ALS är en förskräcklig sjukdom som normalt har ett snabbt förlopp. Att Pelle lyckades leva så många år med sjukdomen är ett bevis på hans kraft och obändiga vilja, men även på kärleken mellan honom och hustrun Gun som hela tiden stod vid hans sida. Våra tankar går till Gun, barnen Joakim och Karin och barnbarnen.

Styrelsen för Flottans Män Kalmarsund genom Ulf Wikström