Annons

Owe Petersson

Publicerad 9 juni 2021

I Torsås kyrka har begravningsgudstjänst hållits för Owe Petersson, Torsås.

Akten inleddes med att kantor Elisabeth Ilhammar tillsammans med Hans-Bertil Hagström, saxofon, spelade Amazing grace varefter Elisabeth Ilhammar som solosång framförde Är du med mig av J S Bach. Unisont sjöng de församlade psalm 249. Officiant Mattias Östborg höll ett personligt griftetal med anknytning till Owes långa gärning som kyrkoväktare och begravningsentreprenör. Efter psalm 285 tog de sörjande sitt sista farväl medan kantorn på orgel spelade Strövtåg i hembygden. Efter begravningsbön och välsignelse sjöngs psalm 297 unisont och därpå framförde sångsolisten Dagen är nära av G F Händel innan hon som avslutning tillsammans med Hans-Bertil Hagström på saxofon spelade Stad i ljus.

Annons

Blommor märktes från Frimurarna i Kalmar och Torsås pastorat.

Gåvor var lämnade till Operation Smile, Hjärnfonden, Cancerfonden och Läkare utan gränser från bland andra Posk i Torsås och vaktmästarna i Torsås pastorat.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons