Annons

Minnesord över Staffan Thulin

Konstnären, reklammannen, copywritern och massören Staffan Thulin, Runsten, har lämnat oss efter en tids sjukdom. Staffan blev 77 år. Hans närmast anhöriga är döttrarna Åsa Thulin och Eva Bodestig med familjer.
Publicerad 1 maj 2022
Staffan Thulin blev 77 år.
Staffan Thulin blev 77 år.Foto: Privat

Staffan växte upp på vackra Nöbble Gård i Rockneby utanför Kalmar. Efter studenten vid Kalmar läroverk ägnade Staffan en stor del av sitt liv åt det skrivna ordet och bilden. Han utbildade sig vid bland annat Konstindustriskolan, ”Slöjdis”, i Göteborg och Rudolf Steinerhögskolan i Järna. Senare i livet kom han att även utbilda sig till massör.

Staffan, som var en sann kreatör, valde reklambranschen och blev så småningom en av delägarna till den framgångsrika annonsbyrån Ägget i Göteborg. Måleriet, konsten och ordleken kom att ta en allt större plats och hans nyfikenhet ledde till ett ständigt sökande.

Annons

Förutom Göteborg har Öland alltid haft en stor plats i Staffans hjärta, så stor att han 2004 valde att bosätta sig året runt i Spjutterum, Runsten. Villan, som varit hans mormors, blev nu både bostad, ateljé och massagemottagning och han deltog årligen i olika konstutställningar på ön.

Staffans engagemang för Runsten sinade aldrig. Han var från början med i den projektgrupp, som drog igång flera framgångsrika leaderprojekt i byn, varav Äggröran kom att bli det mest kända och som vann Ullbaggen som Sveriges bästa leaderprojekt 2009. Staffan gjorde bland annat logotypen till Äggröran, men också till Påskön och flera föreningar i Runsten.

Staffan, konstnären som med fladdrande halsduk gärna for nedcabbat genom det öländska landskapet i sin knallblå bil. Staffan, humoristen och gamängen man aldrig hade tråkigt med. Staffan, tänkaren och filosofen, som man hade långa och berikande samtal med. Staffan, den goda varma vännen, alltid stöttande, alltid beredd att lyssna.

Vi är så tacksamma att vi fått stå Staffan nära.

Christina Carle Edler, Susanne Rundlöf Forslund, Hans Ingels

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons