1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Minnesord över Nenita Thörn

Nenita Thörn, Stora Frö, har gått bort, 62 år gammal.

Hon var en omtyckt chef i Elevhälsan i Uppvidinge kommun under åren 2011–2017. Nenita flyttade sedan verksamhetsort till Oskarshamn och blev där chef för Elevhälsan.

Nenita var specialpedagog och hade ett gediget engagemang för skolfrågor i allmänhet och elever i behov av särskilt stöd i synnerhet. Hon var mån om varje elev och visste vilka rättigheter elever med funktionshinder hade. Hennes ödmjuka sätt var en värdefull tillgång i svåra samtal med föräldrar och skolpersonal. Hon var klok och eftertänksam, brusade inte upp men visste absolut vart hon ville nå. Ingen var mer påläst än hon, hon skaffade sig nya kunskaper hela tiden. När hon kom till Uppvidinge som chef för oss i Elevhälsan kände hon att hon behövde lära sig mer om juridiska frågor. Då satte hon direkt igång att plugga juridik på fritiden. Det blev också en trygghet för oss i Elevhälsan att ha en chef som var så kunnig.

Som chef för oss i Elevhälsan var hon uppmuntrande och stöttande. Hon var mån om att vi skulle skaffa oss fortbildning och kunna vara spjutspetsar på var och en sitt område. Vi hade roliga jul- och sommarfester då vi delade med oss av våra liv. Nenita berättade på en av våra julfester om ett spännande äventyr i Afrika som hon varit med om i unga år. Den resan höll så när på att kosta henne livet. Hon var berest och hade besökt flera ovanliga resmål som exempelvis Samarkand.

Nenita hade sitt hem i Stora Frö på Öland och här trivdes hon i den vackra naturen omgiven av fina blommor. Hon hade ett stort intresse för textilt hantverk och ägnade mycket tid åt vävning.

Nenita borde haft många år kvar i livet och kunnat få ägna sig mer åt sina fritidsintressen. Hon hade mer att ge inom arbetet för elever i behov av särskilt stöd. Hennes breda kompetens inom skolområdet var guld värd. Tyvärr ville livet annorlunda!

Många varma tankar går till Nenitas mamma och bror i Dädesjö samt bror med familj i Stora Frö.

Christine Petersson

pensionerad specialpedagog i Elevhälsan i Uppvidinge kommun

Läs mer

Fotboll

Sålde fotbollsplanen för en krona –nu vill kommunen köpa tillbaka den

Kosta IF köpte Ekevallen för en krona 2007.

Sport

KFF: Spelarbetygen efter förlusten i Varberg

Riktigt ojämn insats av KFF. Alla betyg utom högsta delas ut.

Begravningar

Bert Högström

I Mönsterås Skogskapell har begravningsgudstjänst hållits för Bert Högström.

Öland

SMHI nobbar södra Öland: ”Förstår att de är besvikna”

Med en ny solmätare skulle Ölands södra udde slåss om segern.

Förlusten mot Lindome

Magplask för OAIK: ”Går inte att bara ställa ut skorna”

Laget utklassade borta mot Lindome IF.

Bilar

Saabentusiasten som bygger sin drömbil: ”Rent nörderi”

”Jag vill bli först i världen.”