Annons

Minnesord över Lars Nyblom

Företagaren och föreningsmänniskan Lars Nyblom, Kalmar, har avlidit på sin 85-årsdag. Närmast anhöriga är hustrun Birgitta och sönerna Anders och Magnus med familjer.
Publicerad 11 maj 2019
Lars Nyblom gick bort på sin 85-årsdag.
Lars Nyblom gick bort på sin 85-årsdag.

Lars var en driven och viljestark egen företagare under hela sitt förvärvsliv. Han var ägare/ansvarig för det som nu är Nybloms Papper AB till mitten av 1990 talet. Ett företag som Lars pappa Helge tillsammans med bröderna Tage och Folke grundade 1928. Under åren hade företaget många skepnader bland annat tryckeri, kartongfabrik med mera, för att i början av 1980 helt övergå till grossistverksamhet. I dag drivs verksamheten vidare av tredje och fjärde generationen på ett fortsatt framgångsrikt sätt.

Lars stora intresse utöver familj och företag var idrott och då framförallt bordtennis och fotboll. 1960 bildade han tillsammans med hustrun Birgitta och Stefan Schmeilnik Kalmar bordtennisklubb, KBTK. Lars var ordförande från starten till 1979 då han avgick och var sedan dess KBTK:s hedersordförande.

Annons

Under Lars ordförandeskap gick KBTK från en liten lokal klubb till att bli Smålands mest framgångsrikaste klubb. KBTK fortsatte sedan att utvecklas och var under perioden 1995–2005 Sveriges mest framgångsrika klubb. Spelare som J-O Waldner, Jörgen Persson och en mängd utländska storheter spelade i klubben under denna period.

Utöver pingisen var fotboll och då Kalmar FF det stora intresset. Lars missade aldrig en hemmamatch och var extra lycklig när KFF tog en trepoängare. Utöver detta var han mycket engagerad i föreningslivet i Kalmar, bland annat i Odd Fellow, Frimurarna, Vasa Orden och Hantverksföreningen.

Lars träffade sin hustru Birgitta redan 1953 och de har i drygt 65 år varit ett gift par. Birgitta har under alla år varit Lars stora stöttepelare.

Lars och Birgitta hade ett stort umgänge med många goda vänner. Att ställa till med fest tyckte båda var mycket roligt och trevligt. Birgitta fixade allt runt mat med mera och Lars såg alltid till att gästerna hade något gott att dricka i glasen. Lars och Birgittas stora generositet har vi som barn med familjer liksom deras goda vänner alltid fått ta del av.

Vi hoppas att pappa nu fått frid och ro där han nu är, efter några jobbiga avslutningsår där hans sjukdom successivt tog livet från honom. Cirkeln är sluten när han nu lämnat oss på sin 85-årsdag.

Anders och Magnus Nyblom

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons