Annons

Minnesord över Irena Radecka-Skoglundh

Min goda vän doktor Irena Radecka-Skoglundh, Järfälla har gått ur tiden. Hon blev 94 år.
Publicerad 10 september 2019
Irena Radecka-Skoglundh blev 94 år.
Irena Radecka-Skoglundh blev 94 år.

Hon bodde i Emmaboda med sin familj och blev pionjär som kvinnlig industriläkare under 1970- och 1980-talen. Vi arbetade tillsammans i ungefär 15 år, och där började vår vänskap som skulle vara i drygt 40 år. Jag har rådgjort med Irena i många svåra livsfrågor. Som läkare var Irena mycket duktig, driftig och respekterad och redan då förberedde hon underlag för databearbetning för arbetsplatser/ohälsa.

Krigsåren hade för alltid satt sina spår hos Irena då hon bland annat satt i koncentrationsläger. Detta har hon skrivit om i sin bok Mitt liv i krig och fred – en överlevares berättelse som utgavs 2014. Som pensionär flyttade hon till Järfälla, där var hon ofta ute i skog och mark för att plocka både svamp och bär. I

Annons

rena reste mycket och tillbringade gärna vintrarna på Mallorca under många år. Biljard var det intresse som hon utövade högt upp i åldern.

Mina tankar går till döttrarna Christina och Halina med familjer.

Helene Eriksson, Gullabo

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons