Minnesord över Anita Hagström

Familj Artikeln publicerades

Anita Hagström, Torsås, har lämnat oss i en ålder av 69 år.

Så hände det sig då än en gång att tiden stannade upp i Torsås med omnejd. Stannade upp, drog ett djupt andetag, fällde en tår och frågade sig om det ofattbart overkliga var verkligt. Om Anita Hagström, underbara Anita, inte fanns med oss längre.

Och oändligt sorgligt nog så är det så, Anita finns inte längre hos oss, och vår saknad är outsäglig.

Anita var en unik person, fylld av energi och glädje och så mån om sina medmänniskor, stora som små, och med en fantastisk förmåga att genomföra det hon föresatt sig och entusiasmera sin omgivning.

Hon älskade verkligen sitt arbete som lågstadielärare och lyckliga är alla barn som genom åren haft förmånen att ha Anita som lärare. Och så var det detta med alla olika shower och föreställningar där Anita var en drivande kraft, en inspiratör och en aldrig sinande idéspruta.

Alla ungdomsshower hon genom åren arrangerade och där hon visade en unik förmåga att omfamna alla och sprida god stämning. Och många är de jular som förgyllts av de fantastiskt fina uppsättningarna Julstämning och Julevangeliet som hon och maken H-B genomförde.

Inte nog med det – Anita var delaktig i olika allsångssammanhang, i barnteaterföreställningar, i revyuppsättningar, och säkert en hel del till. Hon var även jympaledare i Friskis & svettis under många år.

Trots alla behjärtansvärda insatser höll sig Anita helst i bakgrunden och framhävde aldrig sig själv, fast det funnits anledning. Hon månade alltid om sin familj, maken H-B, barnen Kim och Jessica med familjer.

Men som vi obarmhärtigt påminns om då och då, inget är för evigt. Ibland rycker en svår sjukdom tag i även den finaste bland människor och ingen återvändo finns.

Sorgen är tung att bära, trösten svår att ge, men när den första svåra tiden passerat får vi försöka gå vidare, och då ska vi minnas och se Anitas livsgärning i ett ljust skimmer och påminnas om all glädje hon spridit till så många i en mängd olika sammanhang.

Jag är säker på att Anita ville ha det så.

Kjell Johansson