Annons

Lowe prickade rätt – föddes på rätt dag

Värkarna började den 16 augusti men guldklimpen Lowe Wykman lyckades med bedriften att födas på det beräknade förlossningsdatumet. 17 minuter över midnatt den 17 augusti gjorde han entré, berättar lyckliga mamman Lydia Wykman.
Nybro • Publicerad 10 november 2022
Lydia Wykman och Christoffer Bernhardsson, Nybro, fick den 17 augusti en son som heter Lowe. Vikt 3448 g, längd 50 cm.
Lydia Wykman och Christoffer Bernhardsson, Nybro, fick den 17 augusti en son som heter Lowe. Vikt 3448 g, längd 50 cm.Foto: Privat

Hur mår Lowe?

– Han mår bra, han är en pigg bebis som vill vara med överallt och hela tiden. Han ler, skrattar och greppar om saker. Men han är inte så intresserad av att sova. Nätterna har blivit bättre, nu vaknar han bara var tredje timme när han vill äta. Närhet är viktigt, han vill helst vara i bärselen

Annons

Lowe är ert första barn, hur är det att ha blivit mamma?

– Det går inte att föreställa sig innan man blir det. Det är en obeskrivlig kärlek. Varje gång han ler eller skrattar... det är så många känslor. Det är fantastiskt och mysigt, det bästa som hänt.

Föddes han på beräknat datum?

– Ja, det gjorde han! Jag började få värkar på eftermiddagen den 16 augusti. Vi åkte till förlossningen och 17 minuter efter midnatt föddes han. Det roliga är att han har en kusin som är född samma dag så Lowes farmor har två barnbarn födda på exakt samma datum.

Visste ni att det skulle bli en kille?

– Nej, det visste vi inte. Vi ville spara det och ha som överraskning vid förlossningen. Vi sa till undersköterskan och barnmorskan som var med oss att de inte fick säga något utan att vi ville se själva så när han var född höll de upp honom och vi såg att det var en kille.

Lowe Knut Gabriel Wykman föddes på sitt beräknade födelsedatum den 17 augusti i år.
Lowe Knut Gabriel Wykman föddes på sitt beräknade födelsedatum den 17 augusti i år.Foto: Privat

Hur kom ni fram till namnet?

– Det var tur att det blev en kille eftersom vi inte hade några förslag på flicknamn. Lowe är ett namn som vi tyckte mycket om länge, vi sa redan för flera år sedan att om vi någon gång får en kille så ska han heta Lowe. Vi kände på namnet några dagar och sedan bestämde vi oss.

Ska han heta något mer?

– Ja, han ska heta Lowe Knut Gabriel Wykman. Knut kommer från min farfar som är död och därför tyckte vi att det var fint att föra namnet vidare, och Gabriel valde vi för att det är ett fint namn.

Annons

Blir det dop eller namngivning?

– Vi har inte riktigt bestämt oss för hur vi ska göra.

Gillar mys och närhet. Lowe Wykman har gjort det mycket tydligt för sina föräldrar att han gillar att vara nära dem. Favoritplatsen är bärselen.
Gillar mys och närhet. Lowe Wykman har gjort det mycket tydligt för sina föräldrar att han gillar att vara nära dem. Favoritplatsen är bärselen.Foto: Privat

Ni har en hund, hur reagerade hon när familjen växte?

– Tessy är vår tvååriga blandrashund och vi var lite nervösa inför att hon och Lowe skulle träffas men det har gått så himla bra. Jag tror att hon fattade direkt att Lowe var här för att stanna, hon gick fram och nosade i babyskyddet och sedan var hon nöjd. Nu gillar hon att ligga nära honom och mysa, men det är klart att man får ha uppsikt över dem.

Vad gör ni om dagarna?

– Vi är hemma och myser mycket. Det blir många och långa promenader och så träffar vi familjen.

Vad händer i helgen?

– Det är fars dag på söndag och det ska vi fira. Annars blir det lugnt med familjemys. Det är skönt att bara vara tillsammans.

Vill du också visa upp din guldklimp på familjesidorna?

Fyll i formuläret här.

Guldklimpar är ett redaktionellt material och kostar inget.

...

Läs de senaste intervjuerna med nyblivna föräldrar:

Anna Mi MatzénSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons