Annons

Lasse Söderberg

I Mönsterås Skogskapell har begravningsgudstjänst hållits för Lasse Söderberg.
Publicerad 2 januari 2018

Som inledning på akten spelade kantor Margareta Wessel på orgel Inbjudan till Bohuslän av E Taube varefter musiker från Pataholms folkdansgille framförde Visa från Venjan. Unisont sjöngs psalm 249. Prosten Alf Johansson höll griftetal över orden i Joh 8:12, förrättade överlåtelsen och läste valda bibelord. Efter psalm 113 tog de sörjande ett sista farväl och därpå följde begravningsbönen och psalm 11. Musiker från Pataholms folkdansgille framförde Brudmarsch från Väsbo-Ås, Småland, och som avslutning spelade kantorn Så skimrande var aldrig havet av E Taube på orgel.

Blommor märktes från vännerna i folkdanslaget, IOGT-NTO Mönsterås, RT St Johannes och Norra hemtjänsten.

Annons

Gåvor var lämnade till Operation Smile från bland andra vännerna i Folkdansringen Småland-Öland och Sunnerbogillet, pensionärsskyttarna i Mönsterås Skytteförening och vännerna i Hjärnkraft. Gåvor var lämnade till Cancerfonden från bland andra pensionärsskyttarna i Mönsterås Skytteförening, IOGT-NTO Mönsterås, vännerna i PRO Mönsterås och Fjällrävarnas klubb. Gåvor var även lämnade till Riddare Templet Sankt Johannes gåvo- och minnesfond.

Minnesstund hölls i Mönsterås församlingshem.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons