GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

”Lars Hilberth hade en mycket stor portion värmländskt gemyt och kunde förmedla och hantera både glädje och allvar”

Lars Hilberth har lämnat den jordiska estraden. Han avled i sitt hem i Mönsterås den 17 januari i en ålder av 84 år.
Lars Hilberth, Mönsterås, blev 84 år.
Lars Hilberth, Mönsterås, blev 84 år.
Foto: Willy Nordström

Lars Hilberth var född i Karlstad i början av januari 1937, men bodde under många år i Filipstad. Där var han under några år verksam som lärare och han hade en revisionsbyrå. Lars var mycket aktiv inom föreningslivet, inte minst inom Lions och Odd Fellow.

Sång och musik och kultur i största allmänhet låg Lars mycket varmt om hjärtat. Han var en erkänt skicklig organist och även pianist. Han trädde ofta i kyrkans tjänst och många minns hans sång och orgelspel i samband med julottan i Filipstads kyrka. Sjungande hustru Ingrid var oftast Lars samarbetspartner i samband med program och då låg operettmusik och visor av Ferlin nära till hands. 2005 lämnade Lars och Ingrid Filipstadsbygden och flyttade till Mönsterås, där dotter och barnbarn fanns.

Lars tillhörde Odd Fellow-logen nr 76 Värmland i Filipstad och även Odd Fellows organisation inom Värmlands län, lägret nr 19 Wermlandia. I båda institutionerna innehade han ämbetet som organist. I logen i Filipstad inledde han detta ämbetsuppdrag 1971 och det avslutades i och med flytten 2005. En mångårig gärning. Lars hann även med att vara verksam i logens drätselnämnd. Logens medlemmar blev förärade en mångfald av vacker musik i samband med logens sammanträden genom åren. Även sång, där det var en tradition att Lars spelade och sjöng O helga natt i samband med logen sammankomst inför jul.

Förra året skulle Lars Hilberth ha erhållit hederstecken för 50-årigt medlemskap i Odd Fellow, men det blev tyvärr framflyttat på grund av den rådande pandemin.

Lars Hilberth hade en mycket stor portion värmländskt gemyt och kunde förmedla och hantera både glädje och allvar. Tråkigt hade man inte i hans sällskap.

Nu har Lars Hilberth lämnat det jordiska livet, men vi är många som med värme och glädje bär med oss minnet av Lars i våra hjärtan.

Rolf Mårth

Läs mer