unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

”Lars Hilberth hade en mycket stor portion värmländskt gemyt och kunde förmedla och hantera både glädje och allvar”

Lars Hilberth har lämnat den jordiska estraden. Han avled i sitt hem i Mönsterås den 17 januari i en ålder av 84 år.
Lars Hilberth, Mönsterås, blev 84 år.
Lars Hilberth, Mönsterås, blev 84 år.
Foto: Willy Nordström

Lars Hilberth var född i Karlstad i början av januari 1937, men bodde under många år i Filipstad. Där var han under några år verksam som lärare och han hade en revisionsbyrå. Lars var mycket aktiv inom föreningslivet, inte minst inom Lions och Odd Fellow.

Sång och musik och kultur i största allmänhet låg Lars mycket varmt om hjärtat. Han var en erkänt skicklig organist och även pianist. Han trädde ofta i kyrkans tjänst och många minns hans sång och orgelspel i samband med julottan i Filipstads kyrka. Sjungande hustru Ingrid var oftast Lars samarbetspartner i samband med program och då låg operettmusik och visor av Ferlin nära till hands. 2005 lämnade Lars och Ingrid Filipstadsbygden och flyttade till Mönsterås, där dotter och barnbarn fanns.

Lars tillhörde Odd Fellow-logen nr 76 Värmland i Filipstad och även Odd Fellows organisation inom Värmlands län, lägret nr 19 Wermlandia. I båda institutionerna innehade han ämbetet som organist. I logen i Filipstad inledde han detta ämbetsuppdrag 1971 och det avslutades i och med flytten 2005. En mångårig gärning. Lars hann även med att vara verksam i logens drätselnämnd. Logens medlemmar blev förärade en mångfald av vacker musik i samband med logens sammanträden genom åren. Även sång, där det var en tradition att Lars spelade och sjöng O helga natt i samband med logen sammankomst inför jul.

Förra året skulle Lars Hilberth ha erhållit hederstecken för 50-årigt medlemskap i Odd Fellow, men det blev tyvärr framflyttat på grund av den rådande pandemin.

Lars Hilberth hade en mycket stor portion värmländskt gemyt och kunde förmedla och hantera både glädje och allvar. Tråkigt hade man inte i hans sällskap.

Nu har Lars Hilberth lämnat det jordiska livet, men vi är många som med värme och glädje bär med oss minnet av Lars i våra hjärtan.

Rolf Mårth

Läs mer

"Mr Elajo har gått ur tiden, hans gärning kommer att bli ihågkommen för evigt”

Minnesord. Alf Josefsson, Oskarshamn, har avlidit i en ålder av 90 år.
"Mr Elajo har gått ur tiden, hans gärning kommer att bli ihågkommen för evigt”

Minnesord Alf Josefsson

Minnesord. Alf Josefsson, Dragskär, Oskarshamn, blev 90 år.
Minnesord Alf Josefsson

Till minne av Birgitta Friberg

Minnesord. Birgitta Friberg, Färjestaden, har avlidit i en ålder av 84 år.

Minnesord över Bert Jonsson

Minnesord. Bäckebo-Alsterbro Röda korskrets tidigare ordförande Bert Jonsson har avlidit. Han skulle fyllt 88 år i oktober. Bert var född i Balebo och bodde tillsammans med sin hustru Sonja kvar i föräldrahemmet hela livet. Han vara engagerad i många föreningar i bygden.
Minnesord över Bert Jonsson

”Till Mona kunde man alltid vända sig och få stöd, råd och hjälp”

Minnesord. Den 22 juli blev en mörk dag då jag mottog beskedet att min moster Mona Barkevall, 79 år, efter en lång tids kamp mot sin sjukdom, hade tvingats ge upp och lämna oss alla i stor sorg och saknad. Hon efterlämnar maken Johan samt barnen Anna och Anders med familjer och en stor tomhet som vi alla, släkt och vänner, får leva med resten av våra liv.
”Till Mona kunde man alltid vända sig och få stöd, råd och hjälp”

”Oskarshamns-Tidningens mångårige medarbetare, Håkan Carlsson, 68 år, har gått bort.”

Minnesord. Minnesord över Håkan Carlsson.

”Saknaden är stor när han nu gått till vila”

Minnesord. Carl-Olof Steen, 89 år, har avlidit.

"En stor konstnär och sann människa med ett stort hjärta”

Minnesord. Vår vän och kollega, Sonia Thurborg – 87 år, Öland, som fick den grå oformliga klumpen att pulsera av liv, glädje och lust.
"En stor konstnär och sann människa med ett stort hjärta”

”Åke Jägerbrink var en sann äkta hembygdsvän som älskade sin hembygd”

Minnesord. Åke Jägerbrink 81 år – Ljungby sockens store hembygdsvän har lämnat oss i sommartid år 2020.

”Åke var en plikttrogen och vänfast person, med en stolthet över sina småländska rötter”

Minnesord. Poliskommissarie Åke Karlsson, Högsby, har avlidit i en ålder av 87 år. Han föddes i småländska Högsby och gick sin skolgång där. Sedan kom han att flytta till Stockholm, där han levde större delen av sitt liv. Han efterlämnar hustrun Berit, född Andersson, samt barnen Kristina och Anders med familjer.

”Börje var den varmaste, klokaste och mest generöse person jag mött”

Minnesord. Börje Johansson, Mölndal, har avlidit i en ålder av 89 år. Hans närmaste är hustrun Gun och barnen Annika och Patrik med familjer.
”Börje var den varmaste, klokaste och mest generöse person jag mött”

Minnesord över Bengt Grybäck

Minnesord. Måndagen den 16 mars somnade min farfar, Bengt Grybäck, 95 år, in efter ett långt och innehållsrikt liv.
Minnesord över Bengt Grybäck