Annons

”'Krill' var ganska allmänbildad och hade alltid bestämda åsikter om saker och ting”

Vår vän, kompis och ibland trätobroder, Lars-Krister ”Krill” Larsson, Oskarshamn, har lämnat oss. Han blev 77 år
Publicerad 7 maj 2021

Lars-Krister ”Krill” Larsson föddes den 28 juli 1943 någonstans längs järnvägen Oskarshamn-Nässjö, eftersom hans far var järnvägstjänsteman. När ”Krill” var sju år flyttade familjen till Oskarshamn och där blev man kvar. Han gick i skolan här och läste också ett par år i realskolan. Därefter fick han jobb på Be-Ges bilverkstad, där han blev kvar till mitten av sjuttiotalet då han fick anställning på OKG. OKG blev han trogen till pensioneringen vid 67 års ålder 2010. Värnplikten gjorde han vid Ing 1 i Stockholm 1962–63.

”Krill” var som så många andra stamgäst på stadens konditorier mer eller mindre hela sitt vuxna liv. Han var vad man kallar en inbiten ungkarl med en lägenhet i Kristineberg, hans enda syskon Yvonne, avliden sedan ett antal år sedan, var gift och bosatt i Linköping, hon hade vad vi vet två barn. Cancern tog honom till slut och han gick bort den 15 april efter en tids sjukdom.

Annons

”Krill” var ganska allmänbildad och hade alltid bestämda åsikter om saker och ting, en mycket speciell person. Något tåldes han att skrattas åt, men mera att hedras ändå. Vi, kompisgänget på Nilssons Konditori, minns honom med värme.

Jan E Edvinsson

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons