Annons

”Kollegan Christer önskas välgång för färd i okända vatten mot en gemensam horisont”

Christer Rydhström, Kalmar, har vid 78 års ålder i sorg och saknad lämnat hustru, anhöriga, vänner och kolleger.
Publicerad 13 november 2020

Christer tog examen som en av 1964 års sjökaptener. Han visade stort allmänt kunnande. Han var en av de tre elever som ett par år innan ingick i laget för Sjöbefälsskolan som vann "Vi som vet mest tävlingen" mot övriga högskolor i Kalmar. Christer seglade som styrman i olika grader till sjöss innan han 1976 sökte och fick anställning som lots vid Kalmar lotsplats.

Jag kommer ihåg när han stolt framhöll: ”Det var jag som fick jobbet.” Undertecknad var också sökande till nämnda tjänst. Senare, vid samarbete mellan Smålands lotsplatser, gick jag läroturer med Christer vid Kalmar lotsplats; liksom han gjorde vid tillfällen vid Oskarshamns lotsplats då med mig och andra kolleger som vägvisare.

Annons

Angående samarbete med lotsningar på Smålandskusten debatterade Christer och jag ibland också genom lokalpressen. Christer som "Kalmargrabb" förde också hemmavattnens talan inför ledningen av vårt Sjöfartsverk. För det ansvarsfulla arbete som lotsning av fartyg är, var Christer med i strävan som förespråkare för kårens stora betydelse. Kollegan Christer önskas välgång för färd i okända vatten mot en gemensam horisont.

Roland Flemk, pensionerad lots och gillesbroder

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons