Annons

”Hjördis var mycket kunnig och påläst”

Hjördis Bigelius, Gunnarsbo, har lämnat oss i en ålder av 86 år.
Publicerad 5 februari 2024

Hjördis var anställd på Studieförbundet Vuxenskolan när SPF-föreningen i Rockneby bildades. Tre kvinnor; Elsa Eng, Greta Bergqvist och Bertha Andersson tog kontakt med Hjördis på Vuxenskolan och hon fick uppdraget av skolan att se till att det blev en SPF-förening i Rockneby. Föreningen grundades den 18 april 1969 och är den första SPF- föreningen i Kalmar län, nuvarande SPF Seniorerna Rockneby.

När Hjördis blev pensionär var hon en självklar medlem i föreningen och hon var föreningens sekreterare i många år. När Hjördis slutade sitt uppdrag i styrelsen blev hon utnämnd till hedersmedlem. Hjördis var mycket kunnig och påläst. Hon hade stora sociala kvaliteter och var därmed mycket uppskattad i föreningen. Vi i styrelsen och tidigare styrelsemedlemmar är tacksamma över att vi fått samarbeta med Hjördis och vi kommer att minnas henne som en verklig kamrat, en pålitlig och omtänksam vän.

Annons

Saknaden är stor och våra tankar går till familjen.

SPF Seniorerna Rockneby genom Asta Daleen

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons