Annons

”Genom Torstens bortgång lämnar en profil inom sjökulturen det jordiska för en vidare horisont”

Torsten Lind, Ålem, har lämnat oss i en ålder av 88 år. Våra tankar går till hustru Laila med barn och barnbarn.
Digital Bas - första månaden gratis!
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Publicerad 9 oktober 2020

Torsten var innan pensionen anställd inom Svenska kyrkan. Han hade i yngre år arbetat till sjöss och intresset för gebitet levde vidare hos honom genom åren.

Torsten var under många år Skut-ombud, representerade sjömanskyrkan/Svenska kyrkan i utlandet, här hemma i Sverige. Intresset för sjö och fartyg visade sig också i Torstens modellbyggande av farkoster. Vi är många som har vackra segelskutor på insidan av flaskor. Även modeller av stora seglande skepp, att exempelvis hängas i fönster, tillverkades av Torsten.

Annons

Torsten var också duktig företrädare av sjömanssången. Shantisen/sången Rolling Home, på svenska översatt till Hem det bär, framförde han med sång till eget pianoackompanjemang och med en djup röst som även etablerade artister kunnat avundats.

Torstens intresse för sjölivet tog sig också uttryck i det ideella arbetet, bland kamrater, med Korsvirkeshusets sjöfartssamlingar i Timmernabben; där museiföremål bevarats genom tiden av entusiaster.

Genom Torstens bortgång lämnar en profil inom sjökulturen det jordiska för en vidare horisont. Förutom det ovan nämnda vet vänner att Torsten också var mannen med glimten i ögat.

Roland Flemk för Seasingers

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons