Annons

”En röst i etern har tystnat”

Radioamatören Erik Nyberg, Böda, med radioanropet SM7DZV, har lämnat frun Britt med tre barn och oss i Ölands Radioamatörer i stor saknad. Han gick bort i en hjärtinfarkt i hemmet i Böda Kronopark 78 år gammal.
Publicerad 2 juni 2023 • Uppdaterad 17 juni 2023
Radioamatören Erik Nyberg, Böda, med radioanropet SM7DZV, har avlidit. Han blev 78 år.
Radioamatören Erik Nyberg, Böda, med radioanropet SM7DZV, har avlidit. Han blev 78 år.Foto: Privat

Erik var en entusiastisk telegrafist, som lärde sig Morsealfabetet genom sin militärtjänst. En kommunikationsform som han med stort engagemang fick många andra att bemästra genom kurser och övningar.

Erik har tillsammans med medlemmarna i Ölands Radioamatörer initierat projektet Ölands Nödradio. Det är ett samarbete mellan föreningen och de öländska kommunerna där radioamatörerna ställer upp med sin kunskap och utrustning om elkraft och telekommunikation inte fungerar i ett krisläge.

Annons

Erik var en drivande ordförande i Ölands Radioamatörer med medlemmar inte bara på Öland utan också från andra delar av Sverige. Han har genom olika tidningsartiklar och föredrag ökat kunskapen om amatörradions betydelse för samhället och civilförsvaret och samtidigt gjort Öland vida känt som föregångare på området.

En röst i etern har tystnat. Vi är många vänner och radioamatörer som delar sorgen och saknaden med hustru Britt och barnen. Vila i frid!

Vännerna i Ölands Radioamatörer

genom Åke Johansson

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons