GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

”Det var lätt att beundra Berth som en initiativrik kraftkarl”

Berth Granberg, Mönsterås, har lämnat familj, släkt och vänner i en ålder av 84 år.
Publicerad 27 oktober 2022

Med Berth och hans familj upplevde vi i yngre dagar som grannar en innehållsrik tid. Även senare har vi träffats under gemytliga former.

Det var lätt att beundra Berth som en initiativrik kraftkarl. När det gällde yrkesval startade han egen firma inom värme och sanitet. Till en början i mindre skala för att senare utöka.

I likhet med förfäderna hade Berth ett stort intresse för jakt och fiske. När det gäller båtliv finns goda minnen tillsammans med Berth när han, som stolt ägare till ketchriggad farkost, under fulla segel angjorde Nabbeviken. Med nämnda farkost gjordes fritidsresa runt svenska sydkusten till Göteborg. Där familjerna kom ombord, för vidare färd genom Göta kanal.

Under utsjöresan på tu man hand hann vi resonera och uppleva varann väldigt nära. Berth var en gentleman som ömmade för fru och familj.

Roland Flemk med familj

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.