Annons

”Birgitta var en person som brydde sig om hur andra hade det”

Vår kära Birgitta Mårtensson i Kalmar har lämnat oss i en ålder av 83 år.
Publicerad 4 mars 2023
Birgitta Mårtensson, Kalmar, har gått bort i en ålder av 83 år.
Birgitta Mårtensson, Kalmar, har gått bort i en ålder av 83 år.Foto: Privat

Birgitta föddes 1939 i Kalmar av föräldrarna Birger och Elly Johansson. Tidigt kom Birgitta igång med att arbeta. Hon var verksam på Skansen i Färjestaden, dit hon tog Ölandsfärjan. Hon utbildade sig till undersköterska, flyttade en period och arbetade på sjukhuset i Lund och sedan i Kalmar. Att arbeta med människor och vårda andra har legat henne varmt om hjärtat, hon har varit kunnig och omtyckt i sitt arbete. Hon har bland annat arbetat på iva på länssjukhuset, LAH, hemsjukvården, Bergagården och sista åren på Stensbergs servicehus fram till sin pension vid 67 års ålder.

Birgittas intresse har varit att baka och hon fick uppdrag av vänner och släkt att göra detta. En god väninna som hade modebutik anordnade klädvisningar och då gjorde Birgittas kakor succé. Inredning, mode var också något som tillade henne. Hon var säkert ett välkänt ansikte i många butiker i Kalmar och hon hade lätt för att få kontakt med andra. Birgitta rörde sig ofta ute på hundpromenader, då hon var dagmatte. Hon var också travintresserad och på senare år följde hon travet på tv. Birgitta körde ofta med bil och handlade. Träffade väninnor och fikade, strömmingsmacka var en favorit. Långväga släkt och vänner hade hon ofta telefonkontakt med.

Annons

Birgitta var en person som brydde sig om hur andra hade det, hon var generös, omtänksam och ställde alltid upp för alla.

Vi är många som minns Birgitta med värme i hjärtat!

Sonen Magnus Eriksson

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons