GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Anders Åkerman

Publicerad 11 augusti 2022

I S:ta Birgitta kyrka, Kalmar, har begravningsgudstjänst hållits för Anders Åkerman.

Akten inleddes med att kyrkomusiker Lotta Wilund på orgel spelade Tröstevisa och sångsolist Amanda Duveborn framförde Så skimrande var aldrig havet. Officiant Lina Bengzon läste samlingsord och unisont sjöng de församlade psalm 201. Officianten höll griftetal, ledde bön, förrättade överlåtelsen och läste valda bibelord. Unisont sjöngs psalm 289 och under stilla musik tog de sörjande ett sista farväl. Trumpetsolist Sture Lindholm framförde Summertime och officianten läste Herrens bön. Unisont sjöngs psalm 304 varpå officianten läste slutbön och välsignelsen. Ackompanjerad av trumpetsolisten och kyrkomusikern framförde sångsolisten What a wonderful world. Som avslutning spelade kyrkomusikern på orgel Strövtåg i hembygden.

Minnesstund hölls i Ulfåsasalen.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.