GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

”Alla fick vi känna Agnetas värme och omtänksamhet om oss andra”

Agneta Cedergren, Ljungbyholm och Vassmolösa, har lämnat familj och många vänner i stor sorg och saknad. Hon blev 67 år.

Vi som skriver dessa minnesord fick kontakt med Agneta genom våra olika roller i rättsväsendet vid Kalmar tingsrätt med början 1999. Agneta utsågs då till nämndeman och deltog i dömandet av såväl brottmål som tvistemål. Hon hade uppdraget under många år, till och med 2010. Agneta blev känd för klokhet, gott omdöme, opartiskhet och stark integritet. Föga förvånande fick Agneta förtroendet att leda nämndemannaföreningen som dess ordförande. Vi minns hennes tal vid det årliga mötet efter tingspredikan. Tal präglade av engagemang för nämndemännens viktiga uppdrag inom vår domsaga och vårt samhälle.

Agnetas samhällsengagemang kom till uttryck även som vald ledamot av Stiftelsen Barometern.

2010 lärde vi känna Agneta på ett annat sätt då Agneta blev vår ”syster” genom att hon upptogs i Mariaorden. Agneta deltog aktivt i vår loges arbete och visade ett stort engagemang. Alla fick vi känna Agnetas värme och omtänksamhet om oss andra. Hennes stora generositet mot oss systrar och hennes aktiva deltagande i vår loges arbete. Förutom att Agneta alltid ställde upp när logen behövde hjälp, så var Agneta bland annat vår loges kassör.

Vi saknar vår fina syster Agneta, vår systers plats är tom.

Våra tankar går till Agnetas stora familj, släkt och vänkrets.

Eva Kullman, advokat och Mariasyster

Gunilla Öhlin, åklagare och president i Marialogen i Kalmar