Annons

Vinterbadarna säger upp markavtal med kommunen

Vinterbadarna, som arrangerar den stora Rasslebygdsfestivalen, har sagt upp markavtalet med kommunen.
Emmaboda • Publicerad 11 december 2003

- Vi vill ha en omförhandling, tiden har sprungit ifrån det gamla avtalet, säger Håkan Karlsson, Vinterbadarna.

Det hittills gällande avtalet skrevs 1999, då festivalen var mycket mindre än i dag. Vid den tidpunkten ägde den bara rum på veckoslutet. I dag pågår den

Annons

i nästan en vecka.

- Förr hade vi 3 000 besökare på festivalen och nu har vi det dubbla, säger Håkan Karlsson.

Han noterar också att man för fyra år sedan lade ut 200 meter löskabel medan det i dag läggs ut tre och en halv kilometer löskabel i samband med festivalen.

Uppsägningen av markavtalet påverkar inte nästa års festival eftersom det är nio månaders uppsägning, men däremot festivalen 2005.

Festivalarrangörerna vill komma åt de betesmarker i södra delen av området, som man i dag endast disponerar 14 dagar om året. Det rör sig om stora delar av campingen.

- Några beslut har inte fattats, men nämnden är enig om att festivalen måste vara kvar, säger teknik- och fritidsnämndens ordförande Håge Mattisson.

För honom och nämnden väntar nu förhandlingar med såväl Vinterbadarna som Hans Niklasson, som arrenderar marken

i söder för sina hästar.

JAN ANDERSSON

jan.andersson@barometern.se

Jan Andersson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons