Annons

Ungdomsfullmäktige blev kortlivad historia

Ungdomsfullmäktige i Emmaboda existerar inte längre.
Emmaboda • Publicerad 12 december 2003

- Det är svårt när folk inte är engagerade, säger Per Persson, en av ungdomarna som var med om att dra i gång ungdomsfullmäktige.

- Nu är verksamheten lagd på is, konstaterar Per Persson, som berättar att senaste mötet ägde rum i mitten på april.

Annons

Om det också var sista mötet i Emmaboda med det unga fullmäktige återstår att se, men mycket talar för att så kan ha varit fallet. Första mötet med ungdomsfullmäktige ägde rum för knappt två år sedan, närmare bestämt i november 2001.

Då beslutade man bland annat att olika arbetsgrupper skulle jobba med olika intressefrågor. Viktigast ansågs det viktigt att få i gång ett Ungdomens hus och efter kontakter med kommunledningen såg det också ut som det skulle bli ett sådant i Emmaboda Folkets hus källare.

Tanken var att verksamheten skulle komma i gång under hösten, men som Barometern-OT tidigare kunnat berätta ser det inte ut att bli något Ungdomens hus.

Anledningen är att de ungdomar som tidigare var engagerade i frågan har hittat andra former att jobba i.

Tanken med ungdomsfullmäktige var att ungdomar skulle få större engagemang i samhällsfrågor och ökat inflytande över kommunala beslut. Samtidigt skulle deras kunskap om det politiska arbetet inom kommunen öka.

När ungdomsfullmäktige drogs i gång fastslogs också att kommunens nämnder och styrelser skulle ta hänsyn till de beslut som fattades av ungdomsfullmäktige och att man skulle fungera som remissinstans i olika frågor.

Jan Andersson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons