Annons

Nu vrålar motorerna igen

Vissefjärda crossklubb har fått bra fart på verksamheten efter ett generationsskifte, och på söndagen var det kick off för bland annat cross-skolan som lockar barn mellan fyra och tolv år.
Emmaboda • Publicerad 16 mars 2008
Linn B. Alexandersson, Rasmus Algysson och Jesper Algysson har just börjat på Vissefjärda crossklubbs motocrosskola.
Linn B. Alexandersson, Rasmus Algysson och Jesper Algysson har just börjat på Vissefjärda crossklubbs motocrosskola.Foto: 

Som bekant har inte vintern varit särskilt vinterlik, så Vissefjärda crossklubb har kunnat bedriva verksamhet på motocrossanläggningen i Rövaredalen mellan Emmaboda och Vissefjärda utan några egentliga avbrott. Men söndagen markerade ändå början på säsongen, och intresset för sporten är stort bland de yngre.

- Ett 40-tal barn har skrivit in sig i cross-skolan och av dem är ovanligt många tjejer, och vi kommer att satsa ännu mer på tjejerna i år, sade crossklubbens Håkan Sjöberg.

Annons

Vi bytte några ord med sjuåriga Linn B. Alexandersson från Lindås. Hon provade för första gången på motocross i höstas, men nu skall hon ägna sig åt sporten regelbundet och kör numera sexväxlat.

- Men jag hoppar inte ännu - jo, en gång har jag gjort det, förresten, sade hon.

Även femårige Rasmus Algysson, också han från Lindås, skall gå i cross-skola.

- Det går fort, meddelade han med ett lyckligt leende.

Vissefjärda crossklubb har omkring 300 medlemmar. Av dem är ett 40-tal tävlingsåkare och under året kommer tio av klubbens förare att satsa på SM.

- Vi har två elitförare, Markus Karlsson och Christer Granqvist, och vi hoppas att våra lag som nu ligger i division två och division tre skall kunna klättra uppåt i seriesystemet. Vår breda ungdomssatsning har gett resultat och nu står vi väl rustade efter en generationsväxling, sade klubbens ordförande Carl-Erik Övgård.

Peter Lejon
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons