Annons

Manifestation för järnvägen i april

Nu kraftsamlar de politiska partierna i Emmaboda för en gemensam manifestation för järnvägen Emmaboda-Karlskrona.
Emmaboda • Publicerad 18 mars 2008

Den senaste tiden har annars de lokala politikerna mest trätat om vems fel det är att upprustningen av banan inte har kommit till stånd. Nu tycks i alla fall alla stridsyxor vara nergrävda och partierna kallar till en manifestation för järnvägsbanan onsdagen den 16 april.

Samling ska ske vid Centrumtorget och sedan ska man vandra gemensamt till järnvägsstationen där en appell hålls om banans betydelse för Emmaboda kommun och regionen.

I ett gemensamt upprop skriver Ann-Marie Fagerström (s), Ingrid Jensen (c), Sten-Olof Johansson (m), Sven-Åke Svensson (kd), Mikael Nilsson (v) och Inger Bark-Lagergren (mp) att det är viktigt att banan får vara kvar med tanke på miljön, arbetsmarknadsregionen i sydost samt högskolan och utbildningsväsendet.

Jan Andersson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons