Annons
- Med de nya lägenheterna kommer området vid ER-sjön att utvecklas och dessutom är det ju bara en liten del som tas i anspråk för bostäderna
Emmaboda • Publicerad 10 december 2003

Det säger vd Tommy Blomster, Emmaboda bostads AB, efter att i Barometern-OT ha tagit del av närboendes protester mot den planerade byggnationen.

- Jag kände till deras synpunkter sedan tidigare eftersom vi haft samrådsmöte, där de påpekade att deras utsikt mot sjön försämras och att området förstörs, säger han.

Annons

- Men vår avsikt är att utveckla området och det är ju inte speciellt vackert med ödetomter och igenvuxna områden som det är på sina ställen i dag vid sjön, tycker Tommy Blomster.

Han är medveten om att det finns andra tomter att bygga på i Emmaboda, men påpekar att det måste vara attraktiva tomter om EBA ska vara intresserat eftersom nyproduktion kostar mycket.

Han förklarar att EBA:s ambition är att sätta spaden i marken till våren.

- Men mycket beror på hur det går med detaljplaneförslaget och hur mycket diskussionerna fördröjer det hela.

Bostadsbolaget har tre olika förslag på byggnationer som styrelsen ska ta ställning till. Och det kan bli aktuellt inte bara med lägenheter i ett plan utan även i två plan.

- Om allt flyter på bra kan lägenheterna vara inflyttningsklara i slutet på nästa år, säger Tommy Blomster.

Jan Andersson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons