Annons

Kommunens nya ansikte utåt

Efter att ha gått igenom hela 176 ansökningar, sorterat, gallrat och tagit referenser har kommunstyrelsen beslutat anställa Carina Nanker som informatör
Emmaboda • Publicerad 17 augusti 2005
Carina Nanker har anställts som informatör vid kommunledningskontoret i Emmaboda. FOTO: JAN ANDERSSONFoto: 

- Det känns jättehedrande att ha fått jobbet eftersom så många sökte. Självförtroendet får helt klart en kick, säger Carina Nanker, 35 år, som närmast kommer från högskolan i Kalmar där hon arbetat som adjunkt i datavetenskap.

Hon har examen från programmet för medieproduktion vid högskolan i Kalmar och har bland annat ansvarat för kurser inom webbteknik.

Annons

- Carina Nanker kommer att passa bra in i vårt fortsatta utvecklingsarbete med intranätet samt med den nya webbplatsen för Emmaboda kommun, säger kommunchef Ingemar Niklasson.

Växer inte på träd

Hon kommer också att ha ansvaret för kommunens personaltidning Insidan, presskontakter, arbetet med inflyttarservice, informationsmaterial, mässor med mera.

- Roligt att få ett jobb inom det område man är utbildad och i den här regionen växer inte den typen av tjänster på träd , säger Carina Nanker, som bor i Förlösa utanför Kalmar.

Ursprungligen kommer hon från Frösön utanför Östersund.

Andra dagen

- När jag sökte jobbet kände jag inte till mycket om Emmaboda, mer än att jag har släkt till släkten i Vissefjärda, säger Carina Nanker.

När Barometern-OT hälsar på i kommunhuset är det bara andra dagen på jobbet för Carina Nanker.

Hennes första arbetsuppgifter blir att ta hand om kommunens interna information, få igång intranätet fullt ut och sedan börja jobba med hemsidan.

Jan Andersson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons