Annons

Kommunal verksamhet i Emmaboda stängs för att dämpa smittspridningen

Smittläget för covid-19 har försämrats kraftigt på kort tid. Nu drar Emmaboda kommun i bromsen för att förbättra läget.
Emmaboda • Publicerad 6 november 2020
Johan Jonsson (C), kommunstyrelsen ordförande i Emmaboda, understryker vikten av att agera skyndsamt.
Johan Jonsson (C), kommunstyrelsen ordförande i Emmaboda, understryker vikten av att agera skyndsamt.Foto: Peter Lejon

På fredagen meddelade kommunen via sin hemsida att delar av den kommunala verksamheten stängs och att besök på särskilda boenden i kommunen avråds.

– Det är av stor vikt att smittspridningen dämpas, för att påverkan på hälso- och sjukvård, omsorg och samhället i stort inte ska bli för stor, säger Johan Jonsson (C), kommunstyrelsens ordförande.

Annons

Beslutet innebär att allaktivitetshusen och träffpunkten i Lindås stängs.

Besök avråds på de särskilda boendena och äldreboendena i kommunen, där Algutsbodas boende är fortsatt stängt. Det avråds även från besök på LSS-boenden där äldre och sköra bor.

Beslutet gäller från och med lördagen den 7 november till och med fredagen den 27 november.

I och med beslutet vill kommunledningen att äldreomsorgen får lättare att fokusera på sitt kärnuppdrag och att personalen får bättre möjligheter att jobba smittskyddssäkert.

Beslutet är ett ordförandebeslut av Johan Jonsson (C), som understryker vikten av att agera skyndsamt i det uppkomna läget, och ska behandlas av krisledningsnämnden den 13 november.

Här saknas innehåll

Per JakobssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons