Annons

Kennelägare uppmanas till samråd med Horace Engdahl

Nu uppmanas kennelägaren att hålla samråd med Svenska akademiens ständige sekreterare Horace Engdahl och övriga närboende som klagat på att nattsömnen störs av skällande hundar och högljudda tuppar.
Emmaboda • Publicerad 3 december 2003

Verksamheten på den aktuella kenneln har inspekterats av miljökontoret. Vid inspektionen var såväl kennelägaren som fastighetsägaren närvarande.

Som framgått av en tidigare artikel i Barometern-OT vill flera av byborna stänga kenneln.

Annons

Vid inspektionen uppgav kennelägaren att hundarna, 20 till antalet, skäller vid utfodringen som brukar ske vid lunchtid. Under hösten har hundarna fått mat sent på kvällen vid något tillfälle, vilket kennelägaren uppgav som trolig förklaring till klagomålen.

Han uppgav vidare att arbete pågår med att inreda stallet för höns och tuppar, som då själva får välja om de vill gå ut. Möjlighet kommer att finnas att stänga in tupparna nattetid.

Eftersom kennelverksamheten flyttas från en by till en annan krävs ett nytt tillstånd av kommunen.

Jan Andersson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons