Annons

Inbrottsvåg skakar Broakulla

De många inbrotten och stölderna fortsätter i den norra kommundelen. Bland annat har tjuvar de senste dagarna lagt beslag på en dyrbar glasskulptur av Ulrica Hydman-Vallien värd runt 50 000 kronor
Emmaboda • Publicerad 2 augusti 2005

BROAKULLA/ÅFORS

Polisen fick på fredagen en anmälan att någon stulit glaspjäsen, kallad Eva, Adam och ormen, från Åfors glasbruk. Enligt uppgift skulle stölden ha ägt rum någon gång mellan den 21 och 29 juli.

Annons

Men glasstölden är bara en i raden av många stölder i norra delen av Emmaboda kommun.

Stora värden

I slutet på förra veckan blev Jarl Trä av med föremål för ett ansenligt värde.

Då stals nämligen ett mobilt elverk, tryckluftsverktyg, med mera från ett flak till sågverkets larvmaskin som fanns bakom skolområdet i Johansfors. På brottsplatsen fanns spår efter en släpkärra.

Fritidshus drabbat

Vidare har okända gärningsmän stulit föremål från en fastighets uteplats på Skogsgatan i Broakulla. Bland stöldgodset märks två ljusstakar av glas, olika prydnadsföremål samt en drivvedsbit med glashuvuden.

En dansk fastighetsägare med fritidshus i Bokelunda i Rörshult utanför

Broakulla har också drabbats. Tjuvar har tagit sig in i fastighetens förråd och bland annat roffat åt sig en spade, radio samt en grind i smide. Dessutom har företaget Embo i Broakulla bestulits på en släpkärra.

Men det är bara några i raden av de många inbrott som de senaste veckorna drabbat framför allt den norra kommundelen.

- Det är irriterande för folk som bor i området och det skapar en misstro mot polisen, säger Bernt-Olof Axelsson vid polisen i Nybro-Emmaboda.

Annons

- För att få mer information kommer vi de närmaste dagarna att ta kontakt med folk i Broakulla för att höra om de sett något misstänkt.

"Irriterande"

Bernt-Olof Axelsson vädjar också till allmänheten att höra av sig till polisen om de observerat något mystiskt som kan sättas i samband med inbrotten.

- Hittills har vi knappt fått in ett enda tips och det är förvånansvärt med tanke på hur många inbrott och stölder det har varit, säger Bernt-Olof Axelsson.

Jan Andersson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons