Annons

Gymnasieelever vann pris för ljusstakar

Ung företagsamhet i Kalmar län delar varje år ut pris för Bästa hantverk.
Emmaboda • Publicerad 1 mars 2012
Albert Rydström, Madicken Blomqvist och Villman Jonassons UF-företag Bright Lights fick utmärkelsen Bästa hantverk i länet.Foto: Peter Lejon

I år gick utmärkelsen till företaget Bright Lights, bestående av Madicken Blomqvist, Villman Jonasson och Albert Rydström, från Vilhelm Mobergsgymnasiet i Emmaboda.

Priset tillfaller det företag som behärskar hela hantverksprocessen och där det färdiga resultatet beror på hantverkarens yrkeskunskap och skicklighet.

Annons

Priset delades på tisdagskvällen ut på Företagarnas årsmöte som även varit jury.

”Vinnaren av Bästa hantverk tillverkar produkter med en vacker form som ligger i tiden. Det är en konsumentprodukt som är föränderlig och som kombinerar olika material. Stilrent och flexibelt – passar vårt behov av förnyelse. Produkten skulle kunna säljas på Designhouse eller liknande”, heter det i juryns motivering.

– De produkter vi tillverkar är två storlekar av ljusstakar i glas och aluminium, säger Madicken Blomqvist.

Bästa hantverk är en nationell tävling där företaget från Emmaboda får representera Kalmar län på?SM i UF-företagande den 14–15 maj i Stockholm.

Då avgörs hur Bright Lights står sig i den nationella konkurrensen.

Utbildningskonceptet UF-företagande ger gymnasieelever mellan 16–20 år kunskap om och förståelse för företagandets och arbetslivets villkor och betydelse.

Gymnasieeleverna driver under ett läsår ett så kallat UF-företag från start till avveckling, med stöd av lärare och rådgivare från näringslivet. UF engagerar årligen drygt 20?000 elever i?Sverige.

Jan Andersson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons