Annons

Förskolebarn fick försmak av julen

Glöm Nordpolen. Tomtefar och tomtemor bor i Brändemåla.
Emmaboda • Publicerad 19 december 2003
Tomtefar, Mimmi Svensson, hade fullt sjå att dela ut julklappar till barnen från Stenrösets förskola i Lindås. foto: Jan Andersson
Tomtefar, Mimmi Svensson, hade fullt sjå att dela ut julklappar till barnen från Stenrösets förskola i Lindås. foto: Jan AnderssonFoto: 

Det kan barnen från förskolan Stenröset i Lindås intyga som tog bussen till Brändemåla för att träffa just tomtefar och tomtemor på torsdagen. Först blev det traditionella juldanser runt granen på stallbacken med bland annat Räven raskar över isen och raketleken. Sedan blev det julklappar trots att det är flera dagar kvar till julafton.

- Tomtefar har en massa extra julklappar. Skulle ni vilja ha dem? sade tomtefar och barnen från Stenröset vrålade så klart ja. Paketen innehöll leksaksbilar, låtsastatueringar, små spel och andra leksaker.

Andreas Ignell

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons