Annons

Festivalområde ska bli större

Fler cirkulationsvägar och bättre flöde. Större plats för tredje scenen.
Emmaboda • Publicerad 14 mars 2012

Så kommenterar Håkan Karlsson, Vinterbadarna, det nya hyresavtalet med Emmaboda kommun för det område där Emmabodafestivalen arrangeras varje år.

– Det nya avtalet ger möjlighet till fler cirkulationsvägar och ett bättre flöde än i dag. Dessutom får vi en mycket bättre plats för den planerade tredje scenen.

Annons

Tidigare har den tredje scenen varit placerad mellan de två andra scenerna, men det blev alldeles för trångt. Därför hade man bara två scener under förra årets festival som lockade drygt 11?000 besökare till ängarna i Rasslebygd.

– Det var extremt trångt och vi fick använda en hel äng utanför området där folk kunna sätta upp sina tält.

Det nya avtalet mellan Emmaboda kommun och Vinterbadarna sträcker sig över tre år och förlängs med ett år i taget om ingen av parterna säger upp det.

– Härligt att inte behöva sitta i förhandlingar med kommunen varje år. Nu när hyresavtalet är i hamn kan vi lägga all tid och energi på själva festivalen, det känns skönt, säger Håkan Karlsson.

Från kommunens sida är man också nöjd med det nya avtalet.

– Det är bra att vi får ett mer sammanhållet festivalområde och att Vinterbadarna i fortsättningen får disponera hästängarna tolv månader om året, säger teknik- och fritidsnämndens ordförande Per Sigvardsson.

Men inte första året. Då får Hans Nicklasson, som har stall och hästar på området, använda delar av området fram till den 1 maj och efter den 1 oktober.

– Sedan får han vara där fram till den 31 mars 2013. Därefter måste han avveckla sin verksamhet i Rasslebygd. Då får han i alla fall ett drygt år på sig att söka andra marker. För alla näringsidkare ska behandlas med respekt, säger Per Sigvardsson.

Jan Andersson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons