Annons

Fartfylld festival drog storpublik

Emmaboda motorfestival har på bara sex år vuxit till ett jättearrangemang. Närmare 3 000 personer kom i helgen till motorbanan för att se dragracing.
Emmaboda • Publicerad 26 augusti 2013
Publiken kantade motorbanan på söndagen för att se finalracen i dragracingklasserna.
Publiken kantade motorbanan på söndagen för att se finalracen i dragracingklasserna.Foto: Jan Stenqvist
Emmaboda motorfestival bjöd också på fina bilar.
Emmaboda motorfestival bjöd också på fina bilar.Foto: Jan Stenqvist
Snygga välputsade bilar visades på utställningen.
Snygga välputsade bilar visades på utställningen.Foto: Jan Stenqvist

Lördagens kvaltävlingar följdes av finalrace på söndagen. Då hängde stundtals mörka moln tungt över tävlingsbanan, men något regn kom aldrig. Racen kunde genomföras som planerat.

Janne Hansson i projektledningsgruppen hos arrangören MK Brinkarna kunde då se tillbaka på en helg som lockat storpublik.

Annons

– Det har vuxit enormt. Det här är nog på gränsen till vad vi arrangörsmässigt klarar av att hantera. Men visst är det kul när det kommer mycket folk och vill titta. Folk njuter när det går undan, säger han.

Motorfestivalen började som en intern klubbtävling för sex år sedan men har därefter utvidgats; den har nu status som nationell tävling. Förra året kom omkring 2 000 personer till Skuteryd. I år har den siffran överträffats.

– Ja, det är rekord. Den här helgen har vi haft över hundra startande i dragracingen. De kommer från hela södra Sverige, och även en del från Danmark, säger han.

Efter vissa datorbekymmer och sanering av banan kom finalracen igång vid 14-tiden på söndagen. Men då gick det undan.

– Det är det här som folk kommit för att titta på. Det här är rock’n ’roll.

Dragracingen kördes i fyra klasser. På gärdet intill hölls en finbilsutställning med över 200 bilar.

Jan Stenqvist
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons