Annons

Emmaboda slutstation i På spåret

Emmaboda fick en alldeles egen rubrik i fredagens avsnitt av det populära frågeprogrammet På spåret.
Emmaboda • Publicerad 22 december 2003

Programledaren Ingvar Oldsberg och domaren Björn Hellbergs långkörare samlar stora mängder tittare framför tv-apparaterna och på fredagen fick den vetgirige reda på en hel del matnyttigt om Emmaboda kommun. Tävlingsdeltagaren Lennart Hoa-Hoa Dahlgren kammade hem full pott åt sig själv och partnern Cecilia Hagen när det visade sig att nästa anhalt på resan var Emmaboda.

Formgivaren Olle Brozén och hans familj fick berätta om sitt hus i Åfors som blev känt världen över genom Lasse Hallströms biosuccé Mitt liv som hund som spelades in i och omkring Åfors i mitten av 1980-talet. Det visades bilder från Rundqvistgården i Duvemåla och Klasatorpet i Långasjö, och byn Mundekulla mellan Emmaboda och Långasjö fick särskild uppmärksamhet med anledning av att välkände fp-politikern Ingemar Mundebo härstammar därifrån.

Annons

Dessutom ställdes frågor om Vilhelm Moberg och hans utvandrarepos.

- Inslaget spelades in i juni och när tv-teamet var hos oss här i Åfors var det fruktansvärt mycket knott, berättar Olle Brozén. Jag hade fullt upp med att klia mig på benen, men det syntes inte i tv, så det var snyggt redigerat.

Peter Lejon
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons