Annons
Polisen har trots en intensiv jakt inte gjort några genombrott i utredningen kring mordet på en 56-årig man från Vissefjärda. Arbetet inriktas på att kartlägga hans liv och på så sätt hitta möjliga motiv och misstänkta.
Emmaboda • Publicerad 24 december 2003

- Vi arbetar förutsättningslöst, säger Kent Edlund som leder utredningen.

Det var i söndags som mannen hittades död i sin lägenhet i Kungsmarken i Karlskrona av anhöriga. När polisens tekniker kom till brottsplatsen konstaterades direkt att det rörde sig om ett mord. 56-åringen hade dödats med mycket grovt våld.

Annons

Polisen är förtegen när det gäller detaljer i utredningen.

Ett 15-tal poliser har jobbat med fallet sedan i söndags. Men några genombrott har inte gjorts.

Tidigare utsatt för hämnd

- Vi har säkrat en del spår på brottsplatsen och vi har fått ett förhandsbesked från rättsläkaren som utfört obduktionen. Men vi har inget som pekar åt något speciellt håll, säger Kent Edlund.

- Det vi vet kan vi med tanke på utredningen inte säga speciellt mycket om. Det gäller både de spår vi har och resultatet från obduktionen.

Barometern-OT erfar att 56-åringen tidigare utsatts för misshandel med hämndmotiv. Det är ett av flera tänkbara motiv som polisen tittar närmare på.

- Vi arbetar förutsättningslöst och går igenom allt vi kan tänka oss. Det gäller inte minst motivet. Vi letar i alla riktningar, säger Kent Edlund.

Kartlägger liv och umgänge

Eftersom polisen saknar både motiv och misstänkta inriktas utredningen i första hand på att bygga upp en bred och tydlig bild av 56-åringens liv och umgänge. På så sätt hoppas utredarna att det ska gå att komma närmare den eller dem som mördade honom.

- Mycket av arbetet handlar om att knacka dörr, förhöra och liknande. Det är det enda sättet när man inte har något som pekar åt något särskilt håll, säger Kent Edlund.

Annons

- Vi fortsätter utredningen under julhelgen. Det kommer att vara en minskad styrka för att klara bemanningen framöver, men vi hoppas komma närmare en lösning snabbt.

Polisen hoppas även i fortsättningen på hjälp från allmänheten. Alla tips, iakttagelser, och liknande, hur oväsentliga de än kan tyckas vara, tas tacksamt emot av utredare vid polisen i Karlskrona.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons