Annons

Allt talar för fotbollsgolf vid simhallsområdet

Nu talar det mesta för att en anläggning med fotbollsgolf blir verklighet vid simhallsområdet under våren.
Emmaboda • Publicerad 16 januari 2003

På onsdagen fanns Mats Magnusson, Marknadsträdet, Ulricehamn, på plats i Emmaboda för att informera politiker och tjänstemän om sina planer.

Som Barometern-OT tidigare berättat är fotbollsgolf ungefär som att spela golf. Skillnaden är att det rör sig om en fotboll som sparkas mot hålen i stället för att använda klubba.

Annons

Enligt det förslag som teknik- och fritidsnämnden ska ta ställning till kommer Marknadsträdet att svara för uppbyggnaden av anläggningen, starten och visst marknadsstöd.

- Fotbollsgolfen kommer att vara öppen mellan den 1 april och den 1 november, således en ganska lång säsong, säger Mats Magnusson, som i dagsläget tecknat 22 kontrakt i Sverige, Norge, Danmark och Schweiz.

Han berättar att reaktionerna varit mycket positiva på de olika platser där fotbollsgolfen lanserats.

Tolv banor kan bli 18

Anläggningen består av tolv banor med möjlighet att bygga ut till 18 banor. Att spela en runda tar ungefär 45-60 minuter.

- Simhallsområdet är en lämplig plats eftersom där redan finns aktiviteter som beachvolleyboll, beachhandboll och minigolf, säger fritidsintendent Jan Hagström.

Enligt det förslag till avtal som presenterades på onsdagen kommer kostnaden för de tre första åren för kommunen att hamna på 20 000 kronor. Efter dessa år kommer det att kosta max 5 000 kronor om året. Sedan ska Marknadsträdet ha

en viss summa av biljettpriset.

- Jag har räknat på det hela och för att det ska gå runt krävs 440 spel om året i Emmaboda och det finns ju säkert 400 personer som spelar fotboll i kommunen, så det bör inte vara något problem, tror Jan Hagström.

- Nej, blir det inte 5 000 spel första året blir jag förvånad. Det handlar ju om en ganska lång säsong, tillägger Mats Magnusson.

Annons

"Anmärkningsvärt billig"

Även Håge Mattisson, ordförande i teknik- och fritidsnämnden, är positiv till satsningen på den nya flugan.

- Det är en anmärkningsvärt billig möjlighet att utveckla verksamheten vid simhallen och campingen och få ännu fler att utnyttja de aktiviteter som finns där, konstaterar han.

Inom kort kommer teknik- och fritidsnämnden att fatta beslut om det blir någon fotbollsgolf på gräsytan bakom Emmaboda simhall, men i

nuläget talar allt för att så blir fallet.

Jan Andersson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons