Annons

Alliansen: ”Dags för ett maktskifte”

De borgerliga partierna har nu presenterat sitt alliansprogram till kommunfullmäktigevalet.
Emmaboda • Publicerad 9 september 2014

Alliansen består, precis som på riks­planet, av Moderaterna, Centern, Kristdemokraterna och Folkpartiet.

– Vi fokuserar på att skapa ordning och reda i kommunens ekonomi. Kommunen är inte bäst på allt. Om någon annan kan utföra vissa verksamheter billigare med samma eller högre kvalitet så frigör det resurser för satsningar på kärnverksamheten, säger Sten Olof Johansson (M).

Annons

– Vi vill använda dessa resurser till satsningar på en bättre vård, skola och omsorg i hela kommunen. Man ska kunna leva och verka på samma villkor oavsett var man bor, säger Johan Jonsson (C).

– Barnfamiljer och våra äldre måste få bestämma mer över sin egen vardag. Därför vill vi införa valfrihet inom äldreomsorgen och stimulera fler alternativ inom barnomsorgen, säger Anders Johansson (KD).

– Vi har fört en gemensam politik under hela mandatperioden och tillsammans lagt alternativa budgetförslag som skulle göra Emmaboda kommun till en bättre plats att bo på. Men den socialdemokratiskt ledda majoriteten säger nej till förändring. Det är dags för ett maktskifte i kommunen, säger Olle Hellborg (FP).

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons