Annons

Äldre man nära att drunkna i Virkesjön

Två män som fiskade föll genom isen i Virkesjö i Emmaboda kommun på fredagen. En av männen fördes kraftigt nedkyld till sjukhus.
Emmaboda • Publicerad 9 mars 2012
En man fördes till sjukhus sedan han fallit genom isen.Foto: Jan Andersson

En äldre man var nära att drunkna i samband med isfiske i Virkesjön mellan Johansfors och Örsjö på fredagseftermiddagen.

Det var två äldre män som var ute på isen när den plötsligt brast. Båda hamnade i det iskalla vattnet, men en av männen lyckades ta sig i land med hjälp av en kniv som han hade i?livremmen.

Annons

Med hjälp av boende i?Virkesjö kontaktade han räddningstjänsten.

– När vi kom till platsen ropade mannen som låg i?vattnet på hjälp. Men vi vet inte hur länge han hade legat i vattnet, säger räddningsledare Per-Olof Sjökvist.

– Han var kraftigt nedkyld men vid medvetande när vi fick upp honom på land och sedan transporterades han med ambulans till sjukhus.

Mannen hade isdubbar men enligt uppgift var hans klädsel tung och därför lyckades han inte ta sig upp ur vattnet på egen hand.

Männen är hemmahörande i Nybro. Olyckan inträffade vid 15.30-tiden.

Jan Andersson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons