Annons

800 000 kronor till kultur och föreningsliv

Emmaboda kommun går emot strömmen. När andra sparar på bidrag till kultur gör man precis tvärt om och ökar bidragen.
Emmaboda • Publicerad 19 december 2003

- Det är väldigt roligt att vi kan satsa på kulturliv och föreningsliv. Det känns oerhört bra, säger Berit Carlsson (s), ordförande

i bildningsnämnden.

Annons

Under 2003 lämnade nämnden bidrag till kultur- och föreningsliv och studieförbund för ungefär 600 000 kronor. I år finns ytterligare 800 000 kronor i potten att fördela.

"Medveten satsning"

- Det är en medveten satsning vi gör och som vi jobbat mot

i flera år. Kultur är viktigt och det är hälsofrämjande och kan vara ett andningsutrymme för många. Mår man dåligt kan en visafton eller en god bok få en att må bättre, säger Berit Carlsson.

- Vi vill utveckla kulturlivet i stället för att dra ned på det. Det kan vi göra tack vare att alla nämnder och personalen inom Emmaboda kommun är så duktiga på att hålla sig inom ramarna. De håller sin budget. Så har det varit i många år och nu ger det verkan.

75 000 till barn och ungdomar

Särskilt vill nämnden lyfta fram barn och ungdomar och varje år avsätts 75 000 kronor för den gruppen.

- De pengarna kan användas till lite allt möjligt. Man skulle kunna använda dem till att utbilda en ungdomsledare eller liknande.

Föreningar och studieförbund kommer att bjudas in till samtal med bildningsnämnden i början av 2004 för att diskutera hur pengarna ska användas.

Andreas Ignell
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons