Annons

56-åringen var dömd för övergrepp på barn

Polisen har ännu inte gjort några genombrott i jakten på den eller dem som mördade den 56-årige Vissefjärdabon i hans hem i Karlskrona. Det står dock klart att han var vid liv på fredagseftermiddagen, då han sågs i Karlskrona.
Emmaboda • Publicerad 27 december 2003

Fyra till fem poliser har under julhelgen fortsatt arbetet med mordutredningen.

Men några direkta genombrott har inte gjorts ännu. Det framkom vid en presskonferens som Blekingepolisen höll i Karlskrona på juldagen.

Annons

- Vi har inte mycket nytt. Men vi har i alla fall kunnat närma oss tiden för själva mordet, säger Kent Edlund, pressansvarig vid utredningen.

Grovt våld

Det var på söndagseftermiddagen som anhöriga hittade 56-åringen död. Han hade mördats i sin lägenhet med mycket grovt våld. Polisen har fått ett förhandsresultat från obduktionen, men vill inte kommentera de rättsmedicinska slutsatserna.

56-åringen hade inte setts sedan torsdagen. Men en person som lyssnat på uppmaningen att höra av sig ringde polisen. Genom det samtalet vet utredarna nu att mannen var vid liv på fredagseftermiddagen. Han hade då setts i Karlskrona.

Kartlägger mannens liv

Polisens arbete inriktas för närvarande på att kartlägga 56-åringens liv och sista dagar. Förhoppningen är att utredarna genom detta ska kunna hitta möjliga motiv och därmed en eller flera gärningsmän.

- Men i dagsläget har vi inget givet uppslag. Vi tittar på alla tänkbara motiv. Innan det arbetet är klart har vi inte heller några misstankar åt något håll. Vi jobbar helt förutsättningslöst, säger Kent Edlund.

TT skriver att 56-åringen är dömd för sexuella övergrepp på flera barn och på måndagen - efter mannens död - fastställde Göta hovrätt tingsrättens dom och skärpte straffet till sex månaders fängelse.

Polisen utesluter inte att mannens brottslighet kan vara ett motiv. (BLT/TT)

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons