Annons

56-årig man mördad

56-årige Karl Ekström från Vissefjärda hittades på söndagen mördad i sitt hem i Kungsmarken i Karlskrona. Ett 15-tal poliser har satts in i jakten på mördaren.
Emmaboda • Publicerad 23 december 2003

- Vi famlar i mörker än så länge, säger kriminalkommissarie Sven-Erik Svensson.

Anhöriga började bli oroliga, eftersom de inte fått kontakt med Karl Ekström på några dagar. På söndagseftermiddagen, strax efter klockan 13.00, bestämde de sig för att se om han var hemma i bostaden.

Annons

I hans lägenhet möttes de av en fruktansvärd syn.

Lägenheten spärrades av

- Karl Ekström hittades död efter en mycket grov misshandel. Vi spärrade av lägenheten direkt i väntan på tekniker, säger Sven-Erik Svensson, kriminalpolisens chef.

- När teknikerna gick in i bostaden kunde de direkt konstatera att det rörde sig om ett mord. Han hade utsatts för mycket grovt våld.

Karl Ekström flyttade från Vissefjärda till Karlskrona i maj. Han har tidigare varit gift och har tre barn. Det finns inget

i polisens register som ger

någon koppling till mordet.

- I oktober utsattes han för ett rånöverfall i Kungsmarken. Det är inte uppklarat. I nuläget finns det inget som tyder på en koppling till den händelsen, säger Sven-Erik Svensson.

Vissa spår säkrade

Vad som hittills framkommit om händelserna i lägenheten vill polisen av utredningsskäl inte gå in på. Tekniker har undersökt bostaden och vissa spår har kunnat säkras.

Annons

Ett 15-tal poliser har satts in

i jakten på mördaren eller mördarna. Karlskronapolisen har fått förstärkning från Ronneby och Karlshamn. Förhoppningen är också att förstärkning ska komma från Malmöpolisen.

- Det är julvecka och det är flera som är lediga. Vi har frigjort alla våra befintliga resurser till utredningen. Vi vill klara upp det snabbt, säger Steinert Ingemarsson vid Blekingepolisens spaningsledning.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons