Annons

Intervju del 1

Nyheter • Publicerad 22 november 2009

Hej David och välkommen till denna intervju med dig själv. Det är många som har skickat in frågor och vi tackar alla som har gjort det. Intervjun kommer att delas upp i två delar, varav en presenteras idag och en imorgon.

Hur var egentligen känslan att byta från Allsvenskan till Premier League ? En fantastisk känsla. Såklart. Det dök upp en möjlighet som jag aldrig trodde skulle komma, och jag var tvungen att ta den. Premier League är förmodligen världens bästa liga, så omställningen var ju såklart väldigt stor.

Annons

Hur var det att byta från lilla Kalmar till London? Häftigt. Stort. Stressigt. Det är nog tre ord jag skulle beskriva London med. Det är ju en väldigt häftig stad, och du kan i princip göra allt du vill, när du vill, så det är ju en ganska stor skillnad mot Kalmar där allt stänger klockan sex. Samtidigt saknar du ju den grundtrygghet som fanns hemma, med familjen nära och alla kompisar bara några mil bort. Det kan jag sakna här. Sedan är det ju väldigt stressigt här, inne i centrala London kan du inte gå många meter innan du måste stanna, eller väja för någon annan. Men jag trivs bra även om tankarna letar sig tillbaka till Kalmar ibland.

Vad saknar du mest och minst från Sverige? Hehe. Jag vet inte. Det jag saknar minst rent fotbollsmässigt är väl den tre månader långa försäsongen som börjar därhemma snart. Mest tror jag att jag saknar lagkamraterna i KFF. Inte för att mina nya är dåliga på något vis, men vi hade väldigt härlig stämning hemma.

Ok, några frågor om själva laget, om Fulham. Hur många är ni truppen? Har ni någon ungdomsakademi? Håller huvudtränaren i träningarna själv eller är det någon assisterande som gör det? Nu blev det tre frågor i en här. Det är lugnt, ska försöka svara på alla. Har ingen superkoll på hur många som egentligen tillhör A-truppen, men jag skulle gissa på runt 30 spelare. Fulham har en ungdomsakademi, men jag är inte alls insatt i hur den fungerar, jag vet bara att de yngre kombinerar fotbollen med skolan, så jag skulle gissa på att man redan i tidig ålder har fotboll på schemat. Vi har några tränare som sköter uppvärmningsbiten, sedan tar “gaffla” över och kör resten av passet.

Vad har du för mål med fotbollen i England? Svår fråga. Men ett mål är ju att försöka att utvecklas så mycket som möjligt under den tiden jag är här. Jag kan inte få bättre träning någon annanstans. Men visst har jag också som mål att få speltid. Det är ju vad jag hoppas på iaf.

Tränar du med A-laget eller B-laget? Och hur ofta tränar ni? Vi har ju en A-trupp som alltid tränar tillsammans, där ingår jag, men sedan är det ju väldigt mycket matcher, så när A-laget är borta händer det att de som inte är med i truppen tränar med U-laget. Det finns alltså inget rent reservlag. Hur ofta vi tränar hänger ju lite ihop med hur matcherna ligger. Är det A-lagsmatch på lördagen, tränar vi måndag, tisdag, lediga onsdag, sedan träning torsdag och fredag. Alltid bara ett pass om dagen under säsong.

Är reservlagsfotbollen i England bättre än Allsvenskan? Väldigt svårt att svara på. Det är en sådan kolossal skillnad på hur man spelar fotboll, hur man tänker fotboll här mot hemma. Men jag tycker att det är högre tempo i matcherna här, det är ofta yngre väldigt tekniskt skickliga spelare som spelar i reservlagen. Det är väldigt mycket mer spel längs marken än vad jag trodde det skulle vara, en stor del av spelet går ut på att få bollen bakom motståndarens ytterbackar för att på så sätt komma högt upp i plan. Det blir ofta den ena forwarden som tar löpningen ut i luckan som bildas, sedan fyller ytterbacken på och kommer med inlägg. Jag tycker att spelet här är väldigt bra för den spelartyp jag representerar, fysisk fotboll med mycket inlägg och inspel.

Om vi lämnar reservlaget och flyttar oss till A-laget, vad tror du om dina chanser till spel där den närmaste tiden? Jag kämpar hårt varje dag för att närma mig, men det är såklart tuff konkurrens eftersom vi har flera bra forwards. Jag skulle tippa på att jag inte kan utmana på riktigt allvar förrän efter jul, då har jag haft ungefär fyra månader på mig att skolas in, att anpassa mig till tempot och allt annat. Så runt januari - februari hoppas jag att jag är redo.

Är det någon spelare som är riktigt bra? Alla spelare här är ju riktigt bra, annars hade de inte varit här, men ska jag välja ut några som imponerat på mig så är det Andy Johnson, Clint Dempsey och Damien Duff.

Vad är det bästa med proffslivet då? Det bästa måste nog vara maten på de bortamatcher jag varit med. Helt fantastisk. Själva erfarenheten jag får här är också helt ovärderlig.

Det sämsta? Att jag inte riktigt förstår vad reservlagscoachen säger. Han pratar med väldigt mycket dialekt, så ibland när det går undan, förstår jag inte ett ord.

Annons

Har det någon gång varit aktuellt med en utlåning? Inte än iaf.

Så här avslutningsvis på del 1, tror du att du återkommer till KFF om du inte får förlängt kontrakt? Jag vill gärna spela i KFF igen, men om det blir nästa år eller om det dröjer fem år, det kan jag inte svara på just nu. Sedan beror det ju alltid på om KFF vill ha mig tillbaka såklart.

Elmbloggen .
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons