Annons

Gota Media går in i stor näthandelssajt

Gota Media går in som en av ägarna till sajten Blocket.se.
Nyheter • Publicerad 6 december 2003

- Vi ser engagemanget som ett viktigt steg för oss att utveckla eftertextmarknaden i en kombination mellan papperstidningen och nätet, säger Gota Medias vd Bennie Ohlsson.

Minoritetsdelägare

Annons

- Vår medverkan i den nya ägarkonstellationen är dock villkorat av ett godkännande i Gota Medias styrelse.

Hösten 2003 etablerades Finnmer, som är en näthandelssajt för eftertextannonser. Gota Media har varit med från start som minoritetsdelägare.

Den främsta konkurrenten till Finnmer har varit Blocket.se.

- Blocket har kraftigt dominerat privathandel med exempelvis bilar, båtar och olika slags prylar på nätet.

Exempelvis säljs i dag 35 procent av alla privata bilar i Sverige via Blocket.se.

Grundades 1996

Ett konsortium bestående av Aftonbladet, Svenska Dagbladet och e-handelssajten Finn, som är den norska motsvarigheten till Finnmer, är majoritetsägare i Finnmer.

Formellt förvärvade på fredagen Finnmer AB 100 procent av aktierna i köp och säljmarknaden www.blocket.se, som drivs av Blocket AB. Köpeskillingen uppgick till 183 miljoner. Blocket grundades av Henrik Nordström 1996 och förväntas omsätta cirka 34 miljoner i år samt redovisa en vinst på cirka 13 miljoner.

Jörgen Danielsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons