Annons

Antennföretag säljs

Svenska Antennspecialisten med tolv anställda i Kalmar är på väg att säljas. Det är det börsnoterade it-företaget, Smarteq AB, som tecknat ett preliminärt kontrakt avseende förvärv.
Nyheter • Publicerad 24 augusti 2005

Svenska Antennspecialisten är en av Nordens största leverantörer av WLAN-antenner, men arbetar också med antenner för landmobil radio, LMR, och avancerade antenner för amatörradio.

- Om inget oförutsett inträffar har Smarteq för avsikt att genomföra affären senast den 30 september 2005, säger Niklas Gunhamn, vd på företaget.

Annons

Han är en av grundarna och fyra delägare som nu väljer att avyttra ett företag som visat svarta siffror ända sedan starten.

"Jobbigt att växa organiskt"

Varför gör ni det här?

- Tankarna på den här typen av affär har funnits länge. Det är jobbigt att växa organiskt och vi har befunnit oss i ett mellanläge under tre år. Nu får vi draghjälp av ett etablerat företag inom marknadsföring och försäljning. Vi som grundat företaget och teknikverksamma i bolaget kan koncentrera oss på utveckling och tekniska lösningar. Det finns andra som är bättre på administration än jag, säger Niklas Gunhamn.

Smarteqs fokus ligger på volymproduktion av antenner till bilindustrin. Med förvärvet av Svenska Antennspecialisten finns möjligheter att växa inom det industriella området.

Ska diskutera med LKAB

Antennspecialisten samarbetar redan med Boliden Mineral AB och åker om två veckor till Kiruna för att diskutera med LKAB om trådlös kommunikation i deras gruvor.

- Vi har dessutom skrivit avtal med Försvarsmakten om en ännu hemlig verksamhet som ger oss ett helt nytt ben att stå på, berättar Niklas Gunhamn.

Hur den nya organisationen kommer att se ut är av förklarliga skäl inte klart. Niklas Gunhamn räknar inte med några förändringar i Kalmar på kort sikt.

- Förhoppningsvis kommer spetskompetensen att finnas kvar. Vi har visat att vi är snabba och flexibla. Dessutom är personalomsättningen liten och lönenivåerna lägre än i Stockholm. Det kan vara en ingrediens i det hela.

Annons

Niklas Gunhamn, Tonny Villnersson, Leif Åsbrink och Johan Gunhamn, de fyra delägarna, har för avsikt att jobba kvar i företaget.

PETER AHLÉN

Peter Ahlén
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons