Annons

Linnéa Olsson

Nyheter • Publicerad 14 februari 2012
Foto: 

Linnéa Olsson, Strömgården, Borgholm, tidigare bosatt i Strömsdal, Ytterby, Köpingsvik, har avlidit i en ålder av 88 år.

Hon var född och uppvuxen i Löt, dotter till Martin och Betty Petersson och uppvuxen med sju syskon. 1945 ingick Linnéa äktenskap med ålfiskaren Edling Olsson, Ytterby. Edling gick bort för elva månader sedan. 1959 flyttade makarna till Wärnanäs där ålfiske bedrevs fram till 1984 då makarna flyttade tillbaka till sitt hem, Strömsdal i Ytterby.

Annons

Linnéa arbetade under en tid åt dåvarande fiskfiléfabriken i Palmelund. Linnéa har under all sin tid hjälpt till med fisket, både ute på sjön och på land. Hennes stora intresse har varit hemmet med dess blommor och trädgård.

Makarna Olsson företag många resor utomlands, bland annat till Amerika för att hälsa på släktingar. Även Italien, Kroatien, Spanien och andra länder besöktes. Många resor företogs tillsammans med barn och barnbarn.

Linnéa bodde sedan 2008 på Strömgården i Borgholm.

Närmast sörjande är barnen Anita, Jan och Eva med familjer

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons