Annons

Ingvar Johansson till minne

Ingvar Johansson har gått bort. Det känns både sorgligt och orättvist att vår vän Ingvar inte skulle få fortsätta att leva ett bra tag till. Han hade nyligen fyllt 65 år och kunde ha gått i pension då men kände sig så pigg att han ville fortsätta att jobba ett tag till.
Nyheter • Publicerad 4 februari 2010

Ingvar och vi har arbetat ett 30-tal år tillsammans och en bättre arbetskamrat kan man inte tänka sig. Han ställde alltid upp när man behövde hjälp, var alltid snäll och vänlig och alltid med glimten i ögat. Han höll reda på allt som hände i kommunen och visste han inte svaret på en fråga så tog han reda på det. För er som inte kände Ingvar kan vi nämna att han i hela sitt yrkesverksamma liv arbetat hos Kalmar kommun, senast som stadssekreterare på kommunkansliet i Stadshuset.

Ingvar var själva sinnebilden av en plikttrogen tjänsteman och han var en riktig arbetsmyra. Han var alltid den som gick sist hem från jobbet och var det någon gång han inte gick sist så skulle han iväg på något uppdrag som revisor i kyrkan eller konstföreningen eller liknande.

Annons

Vi brukade skämta med honom om att han egentligen var den verklige makthavaren i stadshuset, en grå eminens, men han ville inte veta av något sådant prat. Men så var det ofta att hur illa ledamöterna än formulerade sig på sammanträdena så blev det rätt i protokollet.

Vi som är pensionärer sedan viss tid tillbaka har av Ingvar varje onsdag fått veta hur Kalmar kommun fungerar. Vi har nämligen sedan lång tid tillbaka spelat på V64 med honom (med föga framgång) men vi har genom Ingvar blivit uppdaterade på vad som händer i kommunen.

Så sent som på onsdagskvällen pratade vi med honom om en rad och han lät då som vanligt, vänlig och snäll. Senare på kvällen drabbades han av en hjärnblödning och i måndags fick vi veta och hans liv gick inte att gick att rädda.

Vi sörjer Ingvars bortgång och våra tankar går till hans fru Inga-Britt och barnen.

Vännerna

Bertil Stolt

Karl-Jorma Talts

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons