Annons

Inga kontraktsförhandlingar i KFF

Nyheter • Publicerad 2 september 2014

Jag fick ett par snabba ord med Andersson-Borstam om truppläget. Transferfönstret stängde ju i natt, vilket innebär att KFF inte kommer att tappa någon spelare innan säsongen är över. På frågan om KFF var nära en sen försäljning.

- Vi var inte nära att avsluta något. Förfrågningar finns hela tiden, men det har inte funnits något som varit nära.

Annons

Angående de utgående kontrakten på Sjöstedt och Santin (Söderqvist har förkastat ett kontraktsförslag), samt potentiella positioner som man redan nu vet ska förstärkas inför nästa säsong.

- Vi ska utvärdera hösten först och försöka avsluta lika starkt som vi avslutade förra året, sedan får vi ta en utvärdering på truppen. Vi har en väldigt bra kontraktssituation i truppen och vi har även dragit ned på truppens storlek.

- Vi har en stor arbetsdag på onsdag nästa vecka, ett möte med alla ledare från U17 upp till A-laget. Hur truppen ska utvecklas kommer ge sig efterhand. Vi vet väl på ett ungefär (vilka som ska förstärkas), men vi håller det för oss själva än så länge.

Om man har börjat diskussioner med några av spelarna som har utgående kontrakt 2015 (Thorbjörnsson, Öhman, Djordjevic, Solheim, Eriksson, Diouf, Mendes).

- Nej, men sånt arbete börjar nu när transferfönstret har stängt.

Hur Tipselitstaben blir nu när Jens Nilsson flyttats upp till assisterande seniortränare.

- Fredrik Carlén kör hösten med huvudansvar för U19 och han kör även akademin. Hans högra hand blir Lasse Svensson, som även ska köra målvakterna.

***

Sommarens stora Allsvenska utlandsförsäljningar:

Sam Larsson, Robin Söder, Melker Hallberg, Erton Fejzullahu, Eero Markkanen, Gbenga Arokoyo, Robin Quaison, Abdul Khalili, Imad Khalili, Moestefa El Kabir, Loret Sadiku, Niklas Hult, Miiko Albornoz, Daniel Amartey, Pontus Jansson, och sedan Ludwig Augustinsson i vinter.

Annons

Går man på mediauppgifter är det runt 160 miljoner kronor i försäljningar, samtidigt som klausuler och ett permanent köpt av Fejzullahu skulle innebära drygt 200 miljoner kronor. Det innebär ett rejält steg uppåt i transferinkomster jämfört med de senaste årens trend.

***

På grund av den tunna truppen och alla skador har KFF fått ha flera Tipselitspelare på bänken i de senaste matcherna, där även Johan Ramhorn och Peter Westberg har fått göra A-lagsdebut. Vi vet att KFF aldrig tidigare har haft så många ungdomslandslagsspelare som de har nu.

Speltid i ungdomslandslagen år 2014 för Söderqvist (född 93), Hallberg (95), S.Ramhorn (96), J.Ramhorn (96), Sachpekidis (97), Maikkula (97), Chkheidze (97), Håkansson (98), Hellborg (98), Ingelsson (98), och Stenmark (99), plus att Eriksson Söderström (98) och Zadeh (98) blivit uttagna men inte fått speltid.

Ett litet glapp under åren 94-95, där endast Hallberg var en representant. Sedan ska man akta sig för att endast räkna nummer: det är bättre att få fram en av hög kvalitet än fem utfyllnadstalanger. Hur hög högstanivå 98-generationen har vågar jag inte svara på.

@jonas_hansson

Jonas Hansson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons